Min Sverige-Tyskland-Lista

Saker som är bra med att komma till Sverige:

Korgar i affärerna - Känner inte alltid för att dra med sig en klumpig vagn då man bara ska handla en handfull varor, som dock är för tunga att bära för hand.

Lösgodis - Haribopåsar blir aldrig lika gott som plockegodis i Svearike.

Tid på sig att packa ner varorna man handlat - Här tvingas man stoppa ner allting i vagnen, ta med sig påsarna, gå åt sidan och fixa med sina grejor. Knepigt!

Att ha någon att prata med då man känner för det - Missförstå mig inte, klart jag kan prata med folk här när jag vill. Men många vardagskvällar som man ändå spenderat hemma, spenderar man här på sitt rum själv, vid datan. Skönt att kunna sitta uppe och snacka snart!

Kunna titta på svensk tv, som INTE är dubbad - Ja, det kan bli väldigt irriterande många gånger. Tittar faktiskt oftare på svensk tv på nätet än på tysk tv på min tv-apparat, även om jag vet att jag borde titta mer, då jag faktiskt lär mig.

Svensk (läs: Pappas) husmanskost - Man inser nog inte hur god svensk mat faktiskt är, förrän man varit utan den i några månader.

Min egna säng - Har aldrig heller tänkt på att min säng hemma i Tyringe är så mjuk och go som en säng ska vara, förrän jag flyttade in på Händel där jag sover på en säng hård som diamant.

Saker jag kommer att sakna härifrån:

Att alla människor hälsar - När jag går upp för trappen, slänger soporna eller går till spårvagnen, hälsar människorna jag möter glatt. Det gör man inte i Sverige.

Att Tyskland är så rent - För hur ofta ser man en gata helt utan skräp i Sverige?

Alla nationaliteter - Visst är det roligt att träffa en massa studenter från hela världen?

Att jag kan gå och handla bio-vin på Lidl - Kommer aldrig att hända i Sverige. Dessutom är jag 19. Får alltså inte ens handla på systemet.

Att mat och dryck är så billigt här - Det är billigt att leva i Tyskland. Jämfört med Sverige, alltså.



Ja, jag gillar faktiskt Tyskland. Tycker att landet är en aning underskattat. Många svenskar har bara kört igenom Tyskland, utan att lära känna en tysk stad, vilket jag tycker är synd. För tyskar är väldigt måna om sina städer och byar. Att alla tyskar skulle vara fula och ha förskräckliga kläder tycker jag inte heller stämmer. Det är nog snarare så att Sverige är kända för att ha vackra människor som är måna om sitt yttre. Sen är ju svenskar lite blygare av sig då man träffar nytt folk, ni kan inte säga att ni inte känner till; "Ska jag hälsa? Nej, jag tittar ner i stället så behöver jag inte. Eller ska jag ta ett annat håll?", medans en tysk hälsar och är trevlig direkt vid första stund. Det är helt enkelt en fråga om vad man anser viktigast.

Eller vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: paps

Sofia!! Hela luciatåget var precis och sjöng för oss här i butiken kul!!!!

2008-12-12 @ 11:55:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0