Idag börjar mitt äventyr...

... Och jag har snart packat klart. Klockan fyra åker vi (jag, mamma & pappa) till Köpenhamns station för att ta farväl. Men så sorgligt kommer det nog inte att bli, eftersom mamma hänger med. (Nej, hon ska inte bo med mig hela terminen, vi ska bara ha lite mamma-dotter-mys i Freiburg och ordna allt som ska ordnas). Skönt att inte åka själv!

Igår var jättetrevligt hos Josse. Konstigt att säga hejdå men vafan, syns vi inte innan nyår så syns vi på nyår - i London!

Tar för lång tid att ladda upp bilder. Gör det senare. Nästa gång jag skriver sitter jag nog på tåget någonstans i Danmark/Tyskland (om dom har internet det vill säga). Annars hörs vi framme i Freiburg! :-)

HEJDÅ SVERIGE!

imorgon sticker jag

Okej. Idag är det väldigt mycket att göra inför Freiburg eftersom det är min sista dag innan jag åker. Medicin ska handlas, kläder ska packas ner, alla andra grejer ska packas ner, väskan ska försökas stängas. Sen ska jag på avskedslunch med mamma och mormor. Och ikväll är det ju som sagt middag för den blivande Londonmänniskan ;). Hjälp, imorgon sticker jag...

Törsdag

Hej  kära vänner.

Imorgon är min sista dag i Schweden innan resan. Nu börjar det kännas...

Igår blev det raggarrunda i staden och vi följde efter två stackars pojkar. Men de verkade njuta av vårt förföljande - vi skrattade som bara den i alla fall. Senare åkte vi innom McDonalds och köpte glass, där jag även köpte en Sverige-bilflagga som vi fortsatte raggarundan med.

Och så idag sa jag hejdå till de två snyggingarna Hanna och Emma. Hade inte träffat dem sen studenten ju, och man märker hur mycket man missar när man varit ifrån varann så länge ;).

Som sagt - imorgon är sista dagen inför resan och det blir avskedsmiddag för Josse (som ska vara borta i ETT HELT ÅR). Och jag som tycker att det är jobbigt med min tre-månaders-packning... :-O



Gårkvällens middag på Infinity. Lyckat!

Om man kunde vrida tillbaka tiden, skulle man göra dä dä dä dä...



 Nervösa små ettor
 Tyskland i tvåan
 Skattjakt i trean

GOD NATT

Avsked...

... Ja, nu börjar avskedsmiddagarna, avskedsfikorna med mera komma allt närmre. Idag ska det fikas på Madrix med Lisa, Emelie, Nicola, Emma och Lina och därefter blir det kvällsmåltid på den nya restaurangen/pizzerian Infinity med Evve, Emma, Clara, Lina, Johanna och förhoppningsvis fler. Många har varit så himla söta och skrivit hur mycket de kommer att sakna mig under dessa tre månader och det värmer verkligen måste jag säga! Men jag kommer ju tillbaka till jul igen, så det är inget farväl-för-alltid här, inte.

Nu ska jag till frissan och snagga mig. ADJÖ.




Mah cItY

Hej hopp!

Vad passar väl bättre innan en powerwalkpromenad än ett blogginlägg?

Men nu kom jag inte på mer att skriva. Jo jag kan ge er en sammanfattning av min dag: Jag har tvättat, lagt fram kläder, städat rummet, rensat, dammsugat, lämnat söndriga kläder till sömmerska, hängt upp tvätt, lämnat tackkort med mera. Jag lever efter ordspråket: "Lev varje dag som om det vore din sista".

MaH ciTy


Tisdagen


Detta är en typiskt grå och trist dag då man hade gått till skolan och suttit och tagit det lugnt och skrattat på Brittas lektioner.


Måndag



Idag har jag pysslat med tackkort ungefär hela dagen. Lite enformigt, men jag gillar mitt nya intresse. Att pyssla alltså. Håller på med ett scrapbookalbum om studenten och det kommer bli utomodentligt bra vågar jag lova...

Har också beställt internationellt studentkort som ger mig rabatt i utlandet samt bokat biljett till Freiburg. Det blir nattåg från lördag till söndag, och nu gör verkligheten sig påmind. Jag ska faktiskt åka. Weeey.



Adjö.

Lördag känns så långt borta...


Jag har faktiskt inget vettigt att komma med just nu. Var i Höllviken idag hos Ebba och sa adjö till släkten på - tjaaa, några månader kanske. Vet faktiskt inte hur länge. Många frågor om hur jag känner inför Tyskland ställdes. Men jag vet inte vad jag ska säga.

För sanningen är den att hela grejen känns så långt borta. Innan lördag kommer måndag, tisdag, onsdag... Ja, ni fattar - och de dagarna är fullproppade med förberedelser som jag inte ens vet vad det är än. Jag kan inte fatta att när jag bloggar om en vecka är jag i Freiburg för att stanna. Det känns så annorlunda. Som att livet börjar på något sätt...


Söndag

Lite bilder från Stockholm:

      

1. Fast i Mölnbo 2. På väg från the voice concert 3. Stockholms outfit #1 4. Jag & Ebba på Åhlens fik 5. Fast i Mölnbo 6. Stockholms outfit #2 7. The voice concert

Nu ska jag och Johanna snabbt få i oss en paj, sedan kommer morbror Gustav och hämtar oss för att sedan åka till Höllviken. Vi ska uppvakta söta Ebba!

Ha dä dä dä dä bra

Do it!

Följ min blogg med bloggkoll



I hate to spend the evening on my own...



Ligger ihopkrupen i sängen och ska snart släcka lyset. Eller nej, jag somnar alltid med lampan tänd. Men i alla fall. Elin blev sjuk idag så Kräftskivan blev inställd. Istället var jag hos Emelie med Lisa, Emma, Nicola och värdinnan själv och hade tjejmys. Så längesedan sist...

Det slog mig idag att ingenting kommer bli som förr. Den trygghet och de rutiner vi hade i skolan har vi inte längre. På lördag (herregud, lördag) åker jag till Tyskland och det känns helt sjukt. Jag har alltid bott hemma, inte valt nåt avskilt gymnasium, inte varit utan mina föräldrar i mer än en vecka och nu ska jag göra ett så stort steg, helt själv. Jag är väldigt taggad nu, men jag saknar en viss Andreas...

God natt allihopa everybody


Lördag

God morgon allihopa! (Vaknade nästan precis) Hoppas allt är bra. Själv är jag trött efter en veckas resande hit och dit, men än blir det inget slappande för mig, inte. Det är väldigt mycket som ska fixas inför resan, och sen är det ju Kräftskiva ikväll hos Elin med en massa tjejer. Det kan inte bli annat än bra!


Mina älskade fynd från Stockholm!
Kavaj: Vero Moda, 399:-, Vit kjol med svarta blommor: Beyond retro, 139:-, Kleinblå body: Gina tricot, 99:-, Svart tubbaddräkt (används som body): Gina tricot, 49:-, Vita ballerinas: Skopunkten, 49:-, Gråa mjukisbyxor: Vero Moda, 159 :-, Hårband, armband och öronhängen från H&M, fr. 19,50:-, Mönstrad klänning: Indiska, 125:-, Senapsgulkofta: Cubus, 150:-, Svart spetstop: Monki 180:-, Orange hood: Monki 350:-. (Hittade också ett par snygga skoletter på Wedins som till min lycka även fanns i Skellefteå. Priset? 98sek! Wie!)





Nu ska jag packa ner min dator och bege mig till Hällevik. Bilder från Stockholm m.m. läggs in i ett senare inlägg. Ha en bra dag!

Stockholm och Skellefteå

Jag kom hem idag från Skellefteå. Och från Stockholm givetvis, har ju varit borta en hel vecka nu. Tiden går fort när man har roligt.

Stockholm var jättemysigt. Vi tog x2000 från Hässleholm, som till vår förskräckelse stod till i 2,5 timmar i Mölnbo strax utanför Stockholm. Våra planer om en mysig kväll i bastun på hotellet fick vi slopa. Annars gick allt bra. På lördagen tog vi oss till vårt andra hotell som vi skulle bo på och sprang därefter direkt ut i huvudstaden för att göra av med pengar. Och det lyckades vi verkligen med!

Jag skrev också om the voice concert i ett tidigare inlägg. Tyvärr fanns det personer som var där bara för att knuffa på den trånga, innestängda folkmassan vilket fick oss tre att sticka ganska snabbt. Vi han bara se Petter :/... Men ärligt - hade någon av oss trillat, och det var inte långt ifrån att man gjorde det, så hade vi inte kommit upp igen. Men vi från landet är väl inte vana vid sådana massor antar jag.

Jag har härmat min syster och min kusin i nedanstående statistik (OK hoppas jag?!);

Antal glashyllor krossade på Bianco Footwear: 1st
Antal poliser till att hitta ett seven eleven: 4 st
Antal reafynd: 5st
Antal gånger vi fick fel nyckel till hotellrummet: 1st
Antal gånger jag togs för utlänning av expedit (var det för min skånska, månne?): 2st
Antal förbrukade öronproppar p.g.a. Wallmans salongers högljudda partaj: 2 par





När Johanna och Ebba skulle hem, stack  jag till Arlanda för att ta mig till Skellefteå. Det var otroligt mysigt och som ni kanske anar i tidigare inlägg, blev det ett jobbigt hejdå på flygplatsen. Men vi syns snart igen, det gör vi. Det måste vi!


Köp med mera redovisas i senare inlägg :). Nu är jag så trött att jag somnar framför min dator. Blir nog jobbigt att sova själv inatt.... GOD NATT!!

Don't you just love good byes?

Jag älskar att ligga uppkrupen i en stor soffa med en påse godis och smaska i mig med dig tätt vid min sida. Jag älskar att sitta i din bil när du inte kör och bara pussa dig. Jag älskar när du är småfull och förklarar din kärlek till mig på halvtaskig svengelska. Jag älskar när du kallar mig "snuttan", "sötnos" eller "baby" fast du är ironisk. Jag älskar din norrländska dialekt och när du försöker dig på att härma min skånska.


Men jag hatar att säga farväl...




Om 1 ½ månad syns vi igen och jag längtar...

Love ♥


Stockholm i mitt hjäääärta


Ja, så är det då äntligen dax för våran lilla trip  till Stockholm. Jättekul ska det bli och vi har laddat med godis, tidningar och läsk som vi ska fördriva de 4 timmarna på tåget med. Sen blir det förmodligen avkoppling i bastun på hotellet när vi väl är där :-).

Och efter Stockholmsresan så flyger jag direkt till Skellefteå... Jag vill dit men jag vill inte säga hejdå... Den dagen den sorgen :/

Men nu ska jag bara packa färdigt och äta lite sen bär det av till Hässleholm och min lilla Sverigeresa. Wiho! Ha det bra i Sverige insåg jag nu att jag skrev.

Hejdå

Torsdag

Jaaa! Jag kommer med glada nyheter till mig själv, Johanna och Ebba. Biljetterna är hittade! Merci! Men var var dom nu då? Jo, i min mapp med viktiga papper där jag lägger allt som jag inte vill slarva bort. Det enda stället jag inte letade på.

Nu installerar jag äntligen min laptop, som jag köpte i veckan. Den ska jag ha med mig till Tyskland som studiehjälp och tidsfördriv (om det mot förmodan inte skulle finnas något annat att göra...).

Och så imorgon blir det då äntligen Stockholm. Men innan dess ska jag sätta mig ner och pyssla med tack-kort, städa rummet (det behövs) och ringa en massa viktiga telefonsamtal. Tack och hej

Förresten börjar gymnasiet idag. Vad konstig det är... Att inte börja skolan igen... (men ack så skönt)

Varför denna glömska?

Fan, fan, fan vad jag hatar mig själv just nu! Jag har förmodligen glömt de där förbaskade stockholmsbiljetterna i Hällevik (är i Tyringe nu). Så hur ska jag ordna upp detta? Varför är jag alltid så jäkla klantig? Fan, fan, fan...

Men heey, jag kan ju faktiskt köra till Hällevik och hämta dem. Det kunde jag inte för två veckor sen... Nu kändes det genast lite bättre....

Idag var sista dagen på jobbet för i år, och det var vemodigt. Vad jag kommer sakna sommaren! Utan tvekan den bästa i mitt liv... Så kul vi har haft det! Plus att jag hann med en underbar resa rill Kreta också... :-) Men ååååh, alla hektiska dagar på jobbet, alla kvällar på hanöhus, musik i Blekinge, Killebom, Tosselilla, nattbaden... Jag går och lägger mig.

God natt

The Voice Concert

På fredag åker jag, Ebba och Johanna till Stockholm och på lördag är det the voice concert i kungsträdgården. Är det tajming eller är det tajming?


nedräkningen på g

Good morning!

Vaknade nästan alldeles precis, och känner mig för en gångs skull utvilad efter helgens jazzfestival. Nej, jag var inte ute och svirade, jag jobbade faktiskt... Och idag är det den näst-näst-näst-sista dagen på jobbet vilket får mig att känna mig lite nere. Vi har ju haft så himla kul...

Nu börjar också nedräkningen till allt annat. På fredag åker tjejkusinerna till Stockholm, och där hade jag tänkt att flyga till Skellefteå och sen bär det av till Tyskland. Ska snart få mejllista på alla som ska ner dit, och det känns som en smärre lättnad kan jag säga :)

Ha dä bra!

Ps. Jag har kört som bara den :-) Ds.

Äntligen körkort!

Efter att ha sett mina vänner en efter en med körkort, var det så äntligen min tur att kamma hem ytterligare ett vuxenpoäng. Det är inte en dag försent och det känns för jefla bra! Första gången jag satt själv i bilen skruvade jag upp volymen på p3 till max och satt och skrattade för mig själv hela bilfärden. Bättre kan det knappt va...


Nu har jag förresten bestämt mig. Eller ja, jag tror det. Jo jag har det. Jag ska till Freiburg i höst, och läsa tyska en termin. Freiburg ligger längst ner i västra Tyskland, bara några kilometer från Frankrike och Schweiz, vilket också betyder nära avstånd till Italien, Österrike, Belgien med mera, med mera. Jag ser faktiskt fram emot hösten jättemycket, fast först ska jag njuta av den sommar som är kvar i Hällevik, för den har varit fantastisk. Dessutom måste jag bara tillägga (efter dplig uppdatering) att resan till Kreta var det bästa på länge!






Ha dä dä dä dä dä bra (Se upp i trafiken)




Fyllechaffis? Javisst!

RSS 2.0