Julmys

Efter att ha sovit till ungefär elva, steg jag och Johanna upp och började packa ner allt som ska packas. Ja, jag packade också, eftersom jag endast är kvar här två veckor till och har grymt mycket bagage. Johanna ska därför ta med sig en av mina väskor hem.

I alla fall, efter det satte vi igång med glöggkokning och dukning, samtidigt som vi lät lussebullarna gotta till sig i ugnen. Adventsljustaken var framme, med ett ljus tänt förstås. Till detta spelade vi lite jullåtar och jag kom verkligen på mig själv med att längta grymt mycket efter julhelgen...

Igår var vi på arabfest och kvällen innan det vi och dansade. Mer om det lite senare, nu ska jag och Johanna ut och gå sista rundan på julmarknaden tillsammans, för att sedan äta en god bit kinesmat ;-). Hej!





Mysfaktor

Johanna är här!

Och vi har varit på stan och ätit tysk korv och frukter doppade i choklad. Dessutom har vi även hunnit med lite shopping. Ikväll vet vi inte riktigt vad som händer, kanske blir det ett farvältagande av Kagan, då våra frikort dit går ut imorgon.

Älska lättglögg! Och hembakta lussebullar! Och pepparkakor! Och adventsljustake! Johanna har bringat värdefulla gåvor till Freiburg. Det råder en stämning av eufori i mitt rum just nu.

Adjö!


Med våra tyska korvar i högsta hugg. Yummie!

Föreläsning på Uni

Ikväll har jag varit på universitetet här i Freiburg, tillsammans med Amelie, på en föreläsning om Barrack Obama. Han som föreläste är från Freiburg, och kände tydligen Obama, hur tighta de var fick jag dock inte fram. Han hade i allafall skrivit en bok om USA:s nye president, och berättade för oss om dennes uppväxt, åsikter, familj, med mera.

Intressant. Men småtrött som jag var, gled tankarna lätt iväg på andra håll. Jaja, nu har jag varit på en tysk universitetsföreläsning iallafall.


Lalalalalal alalal

Hej hopp! Solen skiner och det är 4 plusgrader ute. Har varit ute och gått en 40 minuters powerwalk idag precis innan frukosten (något jag lyckats med nästan varje dag i två veckor). Härligt!

Nu sitter jag och skriver på projektarbete i väntan på att Eric ska komma hit, så att vi kan jobba lite tillsammans. Inget projektarbete utan kakor - Eric brukar alltid ta med sig något gott, vilket alltid är välkommet här på Händel.

Sedan hade jag tänkt städa av rummet lite snabbt och lite senare ikväll blir det förmodligen träning. Imorgon blir det ingen sovmorgon inte, (eller jo, egentligen blir det det om man jämför med de tidiga mornarna på Linnéskolans tid) då jag ska ta mig ner till stationen för att hämta upp gums. Planerna för helgen tillsammans med syster är inte jättemånga än, vi får helt enkelt se var vi hamnar. Julmarknaden ska vi på, dock. Eventuellt lite skridskoåkning imorgon och fest med arabtema på lördag i Elins korridor. Kommer att bli en rolig helg, det här!

Got to go, arbetet kallar!


Froh zu sein


Biljett bokad

Ja nu har jag precis fixat biljett på deutsche bahns hemsida. Det blir alltså tåg söndagen den 14e december från Freiburg till Köpenhamn, dit jag anländer klockan tio. Så vid halv tolv-tolv den 15e december borde jag vara hemma i Tyringe igen, om allt vill sig väl.

Usch, jag vill inte åka här ifrån just nu. Det känns inte som man har kunnat ha det så bra och så kul som jag har haft det i de tre månader som snart gått. Jag kommer att gråta på tåget hem. Stora floder kommer det att bli. För även om jag kommer tillbaka hit i vår, så har två tredjedelar av klassen stuckit på andra äventyr. Nu är det bara två helger kvar då vi alla är kvar i Freiburg och det kommer bli en rad avskedningstillställningar här kan jag lova. Luciatåg, kockduell, tyskt julfirande, vinprovning och ett antal avskedsfester.

Nu ska jag fortsätta på mina tyska arbeten. Wiederhören!


Viel spass!

Ja, jag gör likadant hemma.

Det är det här med städningen i min korridor. Blev precis utskälld av en av mina tyska grannar, som gaddat ihop sig mot mig och min amerikanska roomie. Saken är den, att av de hundra saker hon beskyllde mig för att inte ha gjort eller att ha gjort fel, stod jag för kanske två. Eller ingenting alls om jag tänker efter. Tyskarna får byta lampa, tyskarna får tvätta spisen, tyskarna får tvätta mattor, medans vi inte gör någonting. Enligt dem alltså.

Men nu är det såhär: varje dag då jag kommit hem har det varit berg utav disk i vasken och på diskbänken. Eftersom jag ALLTID diskar direkt då jag använt ett visst köksredskap, känner jag mig inte manad att ställa mig med diskborsten i högsta hugg och gnugga bort mina mitbewohners ingrodda matrester. Jag torkar av allt som blivit smutsigt och blött på köksytorna - jag tycker helt enkelt att jag gör det snyggt efter mig då jag varit i köket.

Så nu fick jag då en utskällning att jag och amerikanskan minsann inte gjorde någonting. Och om vi var likadana hemma.  För det är ju alltid tyskarna som får diska bort allt berg av disk som av någon skum anledning hamnat i köket. Men jag stod inte bara och tog emot skit utan vidare. Jag sa att jag visst diskar och att jag hur som helst ALLTID försöker göra rent efter mig, men att jag mycket väl kan misslyckas. Och att jag blir irriterad då jag ska koka spaghetti, men inte hittar någon ren gryta, då alla står framme med gårdagens mat däri.

Stannar jag kvar här flyttar jag till en ny korridor.

Det var det. Jag älskar att få skriva av mig - nu är irritationen borta. Hoppas bara jag inte överförde den på er. Adjö!

Julmarknad i Freiburg

God kväll...

Dagen i korthet: Sovmorgon, landeskunde med Tompa Bauer, mat på mensa, skojakt på stan, projektarbete med Eric och så slutligen julmarknad.

Det sistnämda var otroligt mysigt. En massa ljusslingor tillsammans med grankvistar och små stugor där det såldes allt från äkta tysk mat och varma koppar glühwein till färgglada julstjärnor och Freiburgs torn i miniformat. Dessutom fanns det karuseller för den som är sugen på det. Allt i akompanjemang av en liten söt orkester som spelade traditionell julmusik. Johanna - vi ska gå på julmarknad och turista!


Söndag

Hejhej.

Ska alldeles strax gå och lägga mig, tänkte bara uppdatera lite om helgen innan.

Igår var det åter dags för ett wg-party (studenthemsparty),  denna gång i Marias korridor. Några av oss samlades först hos Eric, eftersom han har födelsedag idag (grattis än en gång) för att fira efter tolvslaget. Sedan tog vi oss till Händel och entrade den stora festen. Det var jättetrångt vid ett-två-tiden då vi kom, man fick verkligen knuffas för att ta sig någonvart. Lite senare under natten lättade folksamlingen emellertid något.

Vi svenskar satt mesta tiden inne på Marias rum. Låter kanske inte så kul, men åh så roligt vi hade. Det kom nämligen in lite roliga och egna typer lite då och då, som alla hade speciella själ att vara just i det rummet. En rysk tjej blev bland annat förföljd av en mystisk kille, en ganska så påverkad tjej kom och lämnade planeter i papier maché till Maria, en ännu mer påverkad italiensk kille lärde sig bra svenska fraser utav mig och Amelie. Givetvis gick vi ut och tog oss en svängom på dansgolvet med jämna mellanrum.

När morgonen nalkades och folket började försvinna insåg vi hur fruktansvärt äckligt partyt egentligen var. Det stank mög i hela korridoren, det låg krossat glas överallt, det var rökigt av alla cigaretter, det var klibbigt på golvet av utspilld öl och geggigt av all lera som kommit utifrån. Hundra procent sunk, men det är smällar man får ta. En rolig helg!


Roligt var det!


Italienaren som skulle stajla.


Eric och Malin skrattar


Inte så peppa (Maria skulle sälja öl 05.00)


Pepp!

Förresten var jag och Eric på hockey idag! Freiburger Wölfe mötte några som vi inte riktigt hade koll på. Resultatet? 8-2 till de okända.

Godnatt mina vänner!

Hej mitt vinterland




... nu är jag här.
Jag ljög innan. Snön smälte inte alls bort. Den ligger så tjock och fin på mitt tak. Nu skulle en kopp glögg inte vara helt fel... :-) Är det snö i Skåne också?

Första snön i Freiburg är här...

... men inte för att stanna!

Jag har inte gjort någonting idag. Verkligen ingenting. Förutom att sova.

Det blev ganska sent igår. Eller ska man säga tidigt? Jag lämnade min jacka, väska och mina nycklar inne i Pers korridor, som är över Irenes och Johannas. Han gick och la sig vid två-tiden ungefär, och när ja skulle ha mina grejer var dörren låst, och jag kom inte in. Fick stå ute i kylan i en evighet och plinga på allas dörrar på dörrklockan, innan en tjej med tunga steg, gäspande kom och öppnade dörren försiktigt.

Jag hann precis med den första spårvagnen, som går 18 minuter över fem. Så jag kom hem iallafall. Med jacka, nycklar och väska. Men när jag kom hem satt där en gubbe i trappuppgången som sov. Jag gick fösiktigt förbi honom för att inte väcka denne skumme man, men det gjorde jag tydligen. För då jag gick in på toa i min korridor (glömde låsa ytterdörren efter mig, eller vi brukar inte göra det) så hörde jag att någon gick in i köket. Oj, tänkte jag, jag var tydligen inte ensam om att vara ute så här sent. Jag trodde det var en av mina roomies. Men när jag gick ut ur toaletten satt denna onyktra man i mitt kök och rökte. Då fick jag användning av pappas favoritreplik i tyskan - RAUS.

Men annars var faktiskt kvällen jätterolig. Många olika nationaliteter på festen och det är alltid kul! Ikväll ska vi fira Eric hemma hos honom, han fyller år imorgon. Sedan är det stort WG-party här på Händel så det blir nog ett litet besök här också! Ha det fint alla!


Freitag

Det är fredag! Har precis kommit hem från veckans andra skridskoåkning. Det visade sig att det fanns en modern version av jukeboxen, där man kunde önska i princip vilken låt som helst, för att sedan höra den spelas i ishallen. Jag, Eric och Irene ville inte vara sämre än alla de femtonåriga tjejer från skolklassen som åkte samtidigt som oss, och som bara önskade hip-hop-låtar, så vi betalade 20 cent för att låta A-teens Mamma Mia spelas upp i högtalarna. Då blev det ös.

Ikväll är det party hos Irene och Johanna. En massa människor väntas komma, tydligen. Ska bli jättekul!



I wont let the sun go down on me



Ska snart spela kort på Vauban. Ha det bra.


Wednesday afternoon

Ah, den som trodde att jag var klar med allt vad "Der Tod in Venedig" innebar, hade fel. FEL!

Vi ska skriva ett arbete på litteraturkunden om en av de fyra böcker vi ska ha läst hitills i denna kursen och då föll valet ganska lätt på döden i Venedig, då det var den jag förstod mest av. Men inte är det lätt att skriva ett arbete på tyska, inte. Undrar just hur lång tid det kommer att ta för mig och Eric att skriva projektarbetet, då det ska vara dubbelt så många sidor där.

... På tal om det; har skrivit en enkät tillsammans med Eric som vi ska ge till personalen i ishallen ikväll. Hoppas på bra svar!

Och förresten! Har fått en goodiebag idag. Ja! En goodiebag! Det stod två ungdomar utanför universitetet och delade ut dem. Och vet ni vad det var i? Sprit (en vodka-öl-blandning)! Och vem som helst kunde få... Det hade då aldrig hänt i Sverige, misstänker jag. Utöver den alkoholhaltigadrycken fick vi också godis, tidningar, rabatter på Pimpkie, pennor, fanta, bonaqua, parfymprover, ja - hela goodiebagskitet. Gratis är bra!

Nej. Åter till Döden i Venedig. Adjöss

Im Winter ein Jahr

Är precis hemkommen från bion. Jag nämnde innan att mina förväntningar på den förmodligen snart oscars-nominerade filmen var skyhöga. Jag kan bara säga en sak - filmen nådde upp till dem. Mer än väl.

Då eftertexterna börjat rulla var det ingen hets ut ur biosalongen som det brukar kunna vara efter vissa filmer. Jag har aldrig varit med om att alla åskådare likt förstenade satt kvar på sina platser och stirrade in i duken.

Filmen handlade om en ung tjej mellan 20-25 år och hennes mamma, som sörjer sin bortgångne bror och son. Han tog livet av sig en vinter utan att lämna något meddelande efter sig. Ungefär ett år efter sonens tragiska död, uppsöker mamman en målare med hoppet om att få sina två barn målade tillsammans, som om de båda var vid liv. Målaren måste då iakkta dottern, då han ska kunna fånga henne exakt som hon är på bild. En stark vänskapsrelation utvecklas då, dottern och målaren emellan.


Bio-time!

Idag blir det bio med fem andra klassisar! Vi ska se en tysk, djup film som jag inte minns namnet på. Den sägs vara så pass bra, att den har chans att bli nominerad till en Oscar. Förväntningarna är höga...

Idag har jag och Eric jobbat med vårt projektarbete. Vi har planer på att dra till ishallen imorgon och fråga lite människor om hockey/konståkningsintresset i Freiburg. Och så blir det givetvis lite skridskoåkning snart igen ;-).

Idag har även Johanna bokat biljetter hit. Hon kommer på återbesök nästa fredag. Längtar!


Måndag

Jag är stolt över mig själv! Jag tog mig upp på morgonen och gick en 40 minuters powerwalk. Åt sedan frukost och begav mig till skolan. Därefter åt jag på mensa med klassisarna för att sedan tillsammans med Eric och Amelie sticka till ishallen för att åka skridskor. Vad kul det var! Att åka skridskor alltså. Har inte åkt på två år tror jag... Efter skridskoåkningen stack jag hem, handlade och sedan gick jag till gymmet. Det är lätt att man blir lite små-lat med det schemat vi har just nu, men idag var det verkligen inte så! Samma visa imorgon!


Ett bra tag sedan...

it was a halleujah moment

God kväll...

Här ligger jag i sängen med laptopen. Snart ska jag krypa till kojs. Faktiskt väldigt tidigt för att vara jag. Här nere i Tyskland alltså.

Men jag har en plan. En plan som jag förmodligen inte kommer lyckas följa. Jag ska ställa klockan tidigt för att gå upp och ta en lång, uppfriskande och rask morgonpromenad. Får se hur länge jag lyckas med detta projekt.

Hallelujah. Idag har jag ätit svensk mat. Hemmagjorda köttbullar med hemgjord potatismos. Gräddsås och lingonsylt därtill. Finner inga ord som beskriver den saknad jag i de senaste två månaderna fått utstå. Bara en månad kvar, sen blir det vardagsmat (ordvits, höhö).

Nej nu ska ja som sagt gå och lägga mig. God natt!

Gårdagens outfit

Japp, vi var och storshoppade på Pimkie igår och såhär blev resultatet:



Efter rundan på stan stack vi och handlade taco-tillbehör, vilket det inte finns i överflöd här i Tyskland precis. Har inte ätit tacos på år och dar så det smakade riktigt gott, när jag, Amelie, Eric och Irene satt vid det mysiga middagsbordet och åt våra tacos - var och en på sitt speciella sätt. I bakgrunden spelades svensk julmusik som vi glatt sjöng med i. Att äta tacos samtidigt som man hör svensk julmusik är en väldig krock...

Idag ska jag till Amelie och laga köttbullar och potatismos till hennes mitbewohner och deras vänner. Då vi var på IKEA shoppade vi med oss lingonsylt och gräddsås som vi givetvis ska ha till. Förväntningarna är höga hos Amelies korridorskompisar så det blir till att jobba på ordentligt med köttbullarna. Det ska bli så fruktansvärt gott, för hemlagade köttbullar är verkligen efterlängtat!

Lördag!

Hej hopp!

Solen skiner så jag var tvungen att gå ut en powerwalkpromenad i en timme för att njuta av vädret. Dessutom upptäckte jag för första gången området här runt omkring, har bara gått in till stan innan. Ska laga lite lunch sen, tänkte jag.

Igår stack jag ju som sagt till Irene och Johanna. De hade köpt alla möjliga likörer och juicer som det skulle blandas drinkar med. Vi spelade therapy; en person får en fråga som denne skall svara på utan att visa det för någon annan, sedan ska resten av gruppen lista ut vad personen i fråga svarat. Väldigt kul!

 Framåt midnatt drog jag, Eric, Irene, Johanna och hennes kompis Sigrid in till stan för att gå ut någonstans.Vi drog efter lite tips från Freiburgare till ett nytt ställe som heter Agar. Där dansade vi lite (eller ganska mycket), men blev inte allt för långvariga. Jag var trött och ville hinna med nattbussen.

Och nu sitter jag här. Ska ner till stan senare idag och shoppa lite med Amelie. Tänkte vänta tills det mörknar eftersom de har satt upp julpynt och ljusslingor istan. Mysigt!

 



Nu ska jag göra mig en liten lunch! See you lator alligator!

Drinkkväll på Vauban

God kväll!

Jag har precis tränat och ska alldeles strax hoppa in i duschen. Därefter blir det drinkkväll hemma hos Irene och Johanna med stora delar utav klassen. Fick reda på idag att jag klarade den senaste tentan så jag är NÖJD och det ska vi fira! Ha en trevlig kväll!

Fredag!

God morgon! Här strålar solen som om den inte gjort annat.

Är lite smått stolt - ringde ett samtal till ett tyskt kabelTV företag, som skickat en räkning till mig. Då jag inte kunde öppna den för  att man behövde ett kundnummer, fick jag ringa och fråga om det. Att ringa på ett främmande språk har varit lite läskigt innan för mig. Men jag klarade det galant! Så nu betalar jag nästan räkningen med glädje!

Igår träffade jag och Amelie Nadine (modellagentinnan) för att ta emot vår lön sedan helgen. Vi firade med att dra till IKEA för att kolla möbler till Amelies kommande lägenhet i Uppsala, samt att njuta lite smått av julpynten som det inte rådde brist på, direkt. Sedan gick vi i Sverigeshopen och handlade lingonsylt, gräddsås och blåbärssoppa. Ville så gärna köpa en flaska Blossa lättglögg också, men tyvärr fanns det bara vinglögg och det är ingenting som jag är särskilt förtjust i. Attans!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Måste ta och tänka över det här med projektarbetet. Eftersom Sara är hemma kan jag inte längre jobba med henne, och det vi skulle göra är på tok för stort för mig, själv. Så jag har två alternativ; antingen hoppar jag på Erics projektarbete om hockey i Tyskland (då skriver jag om konståkning) eller intervjuar jag två-tre tyskar som läser svenska för att se vad de har svårast resp. lättast för i det svenska språket. Egentligen är det andra alternativet det mest intressanta, men jag vill så gärna njuta av den sista tiden här i Freiburg, inte sitta ingrodd i en massa grammatikböcker, menar jag. Fast jag vet inte... Vi får se...

Nej nu ska jag äta lite frukost! Ha en skön dag! Wiederhören


Åååh, jag är så avundsjuk på en viss familj och en viss mormor som är på väg ner till Canaris nu! Hoppas ni får underbara veckor där nere!

Pannkaksafton!

Hjalmar plingade precis på och frågade om jag ville laga pannkakor med honom, Sebastian och Eric. Vilken glad och god överraskning! Pannkakor it is! Adjö

Turnébilder forts.

        

1. Jag, Amelie, Lisa och Anna-Maria hade party innan showen och dansade i salongen. 2. Jag, Amelie, Tine (dansös) och Katarina 3. Jag & Valentin posar 4. Jag och Amelie känner oss eleganta i salongen 5. Mer party 6. Vi hade popstarsaudition. Mr. Germany och en tysk programledare som var konfrencier till vår show var jurys. Måste bara flika in här med att programledaren säkert var 40+, men betedde sig som en wannabe 20-åring. Han skrattade som en maskin, jättehögt i bussen mitt i natten då i andra ville sova, och tystnade inte när man sa till. Då Lisa gick och sa till Frau Rim om att han var störig kom han till oss och sa "Jag är vuxen nog att ta kritik, klaga hos mig nästa gång". Då svarade Lisa att hon minsann hade gjort det, varpå hans ursäkt var "jag har inte åkt en sån här bussresa sedan jag gick på gymnasiet, det kan ni väl ha lite förståelse för?" Jag kommenterar inte ens det svaret. 7. Jag och Amelie var med i auditionen med Lasse Berghagens "Han tog av sig sin kavaj" 8. Mr. Right och Miss Sweden. Gina Lisas bodyguard som tyckte att jag var en stenhård konkurent till Miss. Germany. Blev därför kallad Miss Sweden av honom. Jag ville inte vara sämre så jag, Amelie och Lisa enades om att han var en solklar Mr. Right.

  

Och så i bussen fick vi åka 10 timmar innan vi kom fram till Freiburg igen. När man inte har sovit så mycket är nästa allt roligt...


 Valentin, Jag & Amelie

För att göra bussresan lite roligare, beslöt jag och Amelie oss för att kröna en ny Mr. Germany. Vi valde ut tre kandidater som vi lät svara på tre frågor: Vad ska du göra för att få fred på jorden? Vad ska du göra för att få en bättre miljö på vår planet? Om du fick välja, skulle du vara Mr.Germany eller ha världsfred? Sedan övervägde juryn (jag och Amelie) ett tag för att sedan berätta att Rafael är Mr. Germany 2009.

Kandidaterna:

  
Valentin, Stephan & Rafael

Sedan agerade vi matchmakers åt Rafael och Valentin, då vi rev ut fem bilder på kända eller okända kvinnor, från Sverige eller andra delar utav världen, från min ELLE tidning. Gina Tricot-modellen, Anne Hathaway, Kate Hudson, en svensk modell samt en gammal tant som vi kallade Gretel, hade killarna att välja på.

Det var allt från turnén, det. Hoppas ni gillade bilderna!


onsdag

Är precis hemkommen från stationen i Freiburg. Har sagt hejdå till Sara som åkte nyss. Hela eftermiddagen har jag hjälpt henne med att städa hennes rum och packa ner alla hennes grejer, samt ta allt till stationen. Tro mig - det var mer än min packning ner till Freiburg och då är det mycket vi snackar!

Hur som helst var det sorgligt att säga hejdå, det kommer verkligen att bli tomt här nere utan Sara. Jag vill också hem nu och fira jul med familjen och släkten! Och klä granen med mamma och Johanna eller att handla julklappar i Malmö med Ebba och gums. Och att givetvis träffa alla vänner och ta igen missad tid!

Nej nu ska jag ta fram en skål med glass, mumsmums, kinderägg och nötkräm och läsa min nya tyska bok som jag köpt idag. Och nej, den tillhör INTE litteraturkunden, utan jag köpte den frivilligt. Dessutom hoppas jag att någon hemifrån kanske slår en liten pling snart (pik). Adjö.

i think i miss you...


Ajajajaj

Ajajaj... Jag trampade precis på en glasskärva och skar en centimeter i hälen. Ajajaj....

... God morgon förresten...

Hoppas alla mår bra. Själv är jag lite nere. Det har hänt något allvarligt så Sara ska hem idag. Och hon kommer inte tillbaka. Jättetråkigt!

Dessutom anar jag för första gången här nere i Freiburg lite hemlängtan...


Jag & Sara

Turnébilder!


Kunde som sagt inte sova natten innan vi skulle åka. Jag försökte lugna mig med att jag kunde sova på bussen.- men tji fick jag - när vi klockan 8.00 skulle vara hos Francek och fixa till oss, fick jag papiljotter i hela håret tillsammans med  stränga order som löd "du får INTE under några omständigheter luta ditt huvud mot något". Där gick de två timmars sömn som jag sett fram emot.



 

Framme i Ludwigsburg. Såhär såg scenen ut på alla ställen, och så mycket folk som det fanns stolar förväntades komma.


  
Bakom kulisserna på första showen. Ser man att jag mår dåligt? Aa, lite kanske.

   
Bakom kulisserna på andra showen; Amelie och Lisa, Katarina, Anna-Maria & jag - alla håruppsättningsmodeller och så jag på den sista bilden.
Efter showen. Så här blev min frisyr som Francek och Frau Rim satte upp på scenen.

  
Berlin! På hotellet, under den korta sightseeingen (tyska riksdagen) och framme i lokalen där den sista showen skulle äga rum.

Nu är jag jättetrött. Orkar inte ladda upp mer just nu. Uppdaterar detta inlägg imorgon i stället! :-)

Hemma igen...

Gäääääääääääääässp... Hejsan...

Jag har sovit tills nu. Hade egentligen en lektion idag klockan elva men jag var i ett fruktansvärt stort behov av sömn, så jag ställde inte klockan. Jag var hemma i mitt rum halv sju i morse.

Helgen har varit väldigt intensiv, och full av blandade känslor. Jag kunde inte sova här hemma i fredags, så det var väl en av alla anledningar till att jag fick fruktansvärt ont i magen hela lördagen. Jag kunde inte äta någonting och fick sitta i fosterställning (hur man nu kan sitta i fosterställning) bakom kullisserna. När det var tid för show ryckte jag dock upp mig och gick ut på scenen och gav järnet.

Efter fredagens show körde vi direkt till Duisburg som ligger i Ruhr - och det syntes kan jag säga! Industri överallt. Hur som helst - jag hade magsmärtor och satt längst bak i bussen med Amelie, där det också pågick party. Dansöserna hade uppvisning för killarna i takt med hög house-musik, och det var inte jättekul för mig med mina smärtor, kan jag säga. Vi kom fram till hotellet vid tre på morgonen, jag och Amelie fick vårt rum nästan sist av alla - så vi var inte i säng förrän vid fyra.

Jag vaknade upp i Duisburg... utan magsmärtor! Den glada Sofia var tillbaka, något jag ville att alla skulle veta... haha. Vi åt frukost på hotellet och efter utcheckning och hela köret begav vi oss till lokalen där showen skulle äga rum. Hur cool som helst! En (kanske inte så förvånande) gammal industrilokal som man ändrat om lite i. Denna dag kom Mr. and Miss Germany till oss för att vara med i showen. Mr Germany är slående lik Fredrik Ljungberg, något tyskarna också höll med om. Showen gick jättebra och efter den var det samma visa - in i bussen och iväg till Berlin, där vi kom fram vid halv fyra.

På morgonen var det upp igen, frukost och utcheckning. Sedan åkte vi buss till showlokalen i Berlin där vi hade repetition, frisyrfix och make-up, som vanligt. När showen var över och vi städat klart efter oss, gick vi till bussen för att åka 10 timmar hem till Freiburg igen.



Jag hade tänkt att skriva mer ingående om helgen lite senare, när jag inte är såhär trött. Men jag hade tänkt förklara vad jag menade med blandade känslor. Först och främst vill jag säga att helgen har varit skitkul, jag kommer att se tillbaka på den som en rolig och intensiv helg. Men jag har varit i en annan värld denna helgen - den ytliga världen. Där uteseende, frisyr, kläder, sättet att gå på, kändisskap, dyra märken med mera, är allt. En före detta deltagare från Tysklands next top model var ju som sagt också med i showen. Gina Lisa heter hon, och hon är väldigt känd i Tyskland, kanske mest för hennes skandalomsusade porrfilm som läckt ut på nätet. I alla fall, samtidigt som hon blev fixad och uppassad med champagne och annat av fyra frisörer och sminköser, fick vi stränga order av de övriga i teamet. "Sitt här", "flytta dig", "ta inte dom skorna", "låt mig göra det här", med mera.

Avundsjuka och falskhet rådde också (något jag inte trodde till en början). Tjejerna snackade skit om Gina Lisa, och killarna om Mr. Germany. En av modellerna som nästan varit jobbigt pratglad med mig och Amelie innan vi reste hit, tittade inte ens på oss under hela resan.

Men nu får ni inte tro att jag inte tyckte att detta var roligt, för det tyckte jag. Jag och Amelie var inte med dem som snackade och vi la inte mycket energi på den person som totalt ignorerade oss, utan vi skrattade och hade kul med de personer som är "äkta" under hela resan, vilket gjorde den minnesvärd på ett bra sätt. Jag ska skriva om allt det roliga sedan, tänkte jag. Eller nej inte allt, för det blir ett riktigt lååååååååååångt inlägg, det!

Då lägger jag också ut några bilder som jag tog under resan :-). Ha det bra! Tschüsi

De två svenskorna, som hade laddat upp med en massa godis samt filt och kuddar - från IKEA dessutom. En minnesvärd resa.


 


Here we come!

God kväll!

Amelie stack precis, hon lämnade sin packning här som vi tillsammans la ner i min reseväska. Sedan gick vi och köpte en massa gott till bussresorna och därefter lagade vi crepes med laxfyllning. Första gången jag åt crepes och det var väldigt gott!

Så nu sitter jag här ensam på mitt rum och ska snart lägga mig tänkte jag. Måste bara packa färdigt först... Imorgon blir det en lång dag. Klockan 8.00 ska vi vara hos Francek för att förmodligen bli fixade där. Sedan bär det av till Ludwigsburg i buss - en resa som tar c:a 2,5 timmar. Därefter repetition och sedan show. Vi övernattar på hotell och drar på morgonen vidare till Duisburg som ligger utanför Düsseldorf. Samma visa där, och efter showen drar vi till Berlin, där vi övernattar och sedan är det den sista showen dagen efter!

En intensiv helg, med andra ord. Så nu får jag som sagt packa klart för att sedan gå till sängs! Ha det så bra där hemma. tror inte vi hörs på ett tag! TSCHÜS

Det går inte att ladda upp bilder just nu. Hade tänkt att lägga in en fin bild på Berlin, men ni får tänka er staden i era huvuden istället! Berliiiinn, here i cooooommmeee!

Dagens:



Läsa Ein fliehendes Pferd

Packa

Träna

Städa toaletten

Städa mitt rum

Handla lite mat till imorgon

Laga knödel eller kaiserschmarrn med Amelie

Sova...

... Och stiga upp pigg som en lärka imorgon, för att bege mig på turné!

Bilder från förberedelserna!

Mina vänner! Jag har överträffat mig själv! Jag stack både till träning och till stan... Doze Poaaa!

Och nu har jag även fått lite bilder sen gårdagen av Amelie....


1. Jag sitter i sminkstolen 2. Lisa leker med hårspray 3. Söta flickor! 4. Cissi och jag i vår egen underklädespose 5. Lisa, Jag och den duktiga sminkösen/frisören Bettina


 

... Och här har vi nästan hela tjejgänget, klara för show!

Torsdag

Än så länge har jag inte gjort någonting... Jo, sovit, läst ein fliehendes Pferd, suttit vid datorn och lagat mat. Det var skönt att ta det lugnt... Fram tills nu. För nu är jag rastlös. Antingen sticker jag och tränar, eller drar jag in till stan. Eller lägger jag mig i sängen och fortsätter att läsa ein fliehendes Pferd.

Fast nej. Det sista kändes inte som ett alternativ. Men jag har så svårt att bestämma mig. Jag hamnar alltid framför datorn och tänker att jag snart vet vad jag ska göra. Som om någon kommer och säger till mig: "Träna!" eller "dra in till stan!".

Men det kommer ingen att göra. Jag måste helt enkelt bestämma mig själv. Och jag tror faktiskt att det blir stan...

My name is Bond, James Bond

Hej mina vänner!

Jag har nästan precis vaknat. Blev lite senare än beräknat igår, kom hem 03.00. Trodde inte att vi skulle få se filmen, men det fick vi! :-). Det var alltså första gången jag såg en hel Bond-film. På tyska dessutom. Pinsamt nog måste jag erkänna att jag somnade. Något jag fick mer information om av dansarna som satt bredvid mig. De petade på mig och frågade om filmen var bra eftersom jag sov. Men den var faktiskt inte jättebra...

De hade satsat mycket på själva arrangemanget kring Bio-premiären. När jag och Amelie kom klockan 15.00 för att börja repetera inför showen, hade bio-personalen byggt upp en bar där det skulle serveras gratis öl och sekt till alla gäster. Bord med vita dukar stod utplacerade lite varstans, och en popcornmaskin hade de placerat precis innan biosalongens ingång, där man kunde ta så mycket popcorn man ville ha. (Det var söta popcorn, dock. Tyskarna äter inte salta!)

Där fanns också en kamera uppriggad, där man fick ställa sig bakom en grön skärm och sedan låta sig plåtas. Därefter gjorde fotograferna om bilden, så att den såg ut som en affisch till Quantun of Solace. Alla - både gäster och personal - var uppklädda i fina klänningar och kostymer. Röda mattan hade rullats ut, och vakterna stod utanför och släppte in alla stiliga människor, som kommit för att se James Bond.

Men hur gick showen då?
Njaaa, den gick väl sådär. Vi hade ett generalprobe innan showen då alla hade sina kläder på sig - och det gick jättebra. Men vi halkade lite efter under själva föreställningen, så det blev lite sent. Slutet var hur som helst väldigt fint, då killarna i kostym satt på knä och vi tjejer i våra aftonklänningar stod bakom och smällde glitterkanoner så att glittret föll liksom snö över hela scenen. Sedan fick vi stå kvar på scenen och se då Miss Germany entrade den med borgmästaren och två andra män. Efter intrvju med Miss Germany, Happy Birthday-sång och långa tacktal fick vi tillslut gå in och byta om, för att sedan se filmen.



Vår Bond affisch! Jag, Amelie, Julia och Jana är bondbrudar. Beklagar bildernas kvalitet, tog med webcamen så det blev inte så bra, men ni ser lite iaf. :-)
 

Min och Amelies bild. Jag håller en sko och hon en pistol.


Jag och Amelie har blivit sminkade och fått håret fixat hos Francek.

Har fler bilder som jag får från Amelie lite senare. Visar sen! Ha en bra dag!


Quantum of Solace

Hej! Hur mås det? Jag själv är äntligen utvilad, har sovit bra och lääänge. Ska bege mig till skolan snart. Har kulturkunde idag så vi lär som vanligt gå igenom en text om Freiburg, som vi gjort sen vi kom hit.

Efter det ska jag hem en snabbis, äta, plocka ihop allt högklackat jag kan hitta och göra vid mig, för att sedan snabbt sticka ner till Cinemaxx där vi har repetition heeeela eftermiddagen och kvällen. Jag är förväntansfull!

Så klockan 00.07 inatt är det då premiär för den nya Bond-filmen. Jag frågade Amelie varför den just skulle sändas 00.07, en jättekonstig tid att starta en premiär på, menade jag. Ni har säkert redan förstått varför, men Amelie svarade i alla fall; "Agent... 007...??". Sedan kände jag mig ganska trög.

Nej nu ska jag bege mig, ha en trevlig dag så hörs vi kanske ikväll, efter showen ;-). Tschüüüüüüüs


Blondie

När jag gick till frisören idag trodde jag att vi skulle testa min håruppsättning inför showen. Men så fort jag steg in i lokalen, kom tre frisörer mot mig menade på att jag absolut skulle färga håret. Sagt och gjort. Nu sitter jag här, förmodligen blondare än aldrig förr...

 
Jag - under tiden och efter färgning

 

Amelie - under och efter färgning och klippning



Amelies hår blir fixat. Janas likaså. Spindels ögonbryn noppas.

Guten Nacht!

There's no combination of words I can put on the back of a postcard

God Tisdag!

Är alldeles precis hemkommen från skolan. Idag tittade vi på filmatiseringen av der Tod in Venedig.Vi alla har läst boken så man visste i princip allt som kom att hända, något vår litteraturlärare Klaus förmodligen missat. Han satt nämligen och förklarade det mest uppenbara scenerna för oss, så att vi verkligen inte skulle missuppfatta situationen. När tillexempel huvudpersonen Gustav von Achenbach frågade en man vad som stod på i Venedig då invånarna sprutade desinfektonsmedel överallt, såg man mannens onda blick och hånfulla flin, då han cirkeldefinierat svarade på frågan. Han ljuger, tänkte jag precis tänka, innan Klaus skrek till oss alla "HAN LJUGER NU!". Okej, okej...

Sedan förklarade han att Tadzio, den fjortonårige gossen som Aschenbach förälskat sig i, pratade polska. Och han betonade stark att polska och franska är två HELT olika språk under filmens gång. Om någon nu skulle missat det. Och precis innan dödsscenen, då Aschenbach var likblek i ansiktet och gav lidande stönanden ifrån sig på grund av kolerans åkommor, skrek Klaus "HAN ÄR SJUK NU". Jaha, han var det. Jag undrade just.

Vill ni veta en rolig sak?? Klart ni vill, om ni nu klickat in er här. Jag, Amelie, John, Per och Maria ska representera Sverige i en matlagningstävling som äger rum den 4e december. Vi får ingredienser och ska efter det laga förrätt, varmrätt och efterrätt. Våra motståndare i första omgången kommer bli Iran eller Marocko. Det ska bli grymt kul, nu när jag äntligen fått tillbaka min passion för matlagning, något jag tidigare saknat.

Senare ikväll bär det av till Francek för att få  håret uppsatt. Alla modeller kommer att vara där och Amelie kommer att få håret färgat och klippt! Jag kommer att vara på plats med kameran i handen! Här nedan är de fem "finalistmodellerna" som redan blivit klippta. Amelie kommer att få en frisyr som Alexandra, tjejen i mitten på översta raden. Spännande!


Bilder från das Paaarttyyyyy...

Hej mina vänner...

Hoppas allt är bra. Själv är jag trött och ganska irriterad. Det visade sig att vi inte hade någon skola alls idag, vi var med andra ord lediga. Hade jag vetat detta hade jag kunnat vara i Sverige nu och åka hem hit senare idag. Kan dock inte göra så mycket åt det just nu, mer än att deppa. Nej, inte deppa heller. Nu ska vi vara glada :-).

Kan passa  på att berätta om festen! Det var som sagt hur kul som helst. Jag, Johanna, Ebba och Henrik var bussvärdinnor på bussarna som hämtade upp gästerna lite varstans i Tyringe & Hässleholm. Vi begav oss till boulehuset, där det var säkerhetskontroll innan man kom in i lokalen, där man blev serverad sin välkomsdrink, Sangria. Pappa hälsade alla gäster välkomna och sedan gjorde kvällens konfrencierer, Gustav och Helena, en praktfull entré.
Många fina tal hölls och vid midnatt blev det dans till liveband. Alla var verkligen på topp och det blev en lyckad kväll!

Igår var jag väldigt sliten. Körde upp på en kortvisit till farmor och farfar, köpte 2 kg lösgodis på hemköp, packade och drog till mormor där jag blev serverad en utsökt kycklinggryta. Sedan var det dags att säga hejdå igen. Och nu sitter jag här i Freiburg. Ska snart laga spaghetti med köttfärssås (ja, RIKTIG köttfärssås, inget snabbmatstrams). Sedan ska jag och Sara jobba på vårt projektarbete och träna, och ikväll ska vi klassisar hitta på någonting gemensamt. Spelkväll, kanske?


Besättningen är klar för start.

    

1. Färdkosten 2. Party i bussen! 3. Der Tisch des Freiburgs 4. Kvällens konfrencierer hälsar alla välkomna


Fantastic 4

   

1. Johanna, Ebba & Matilda 2. Jag och Pappa 3. Jag och Fru Beckham 4. Dans!



Jag, Matilda och Ebba. Kul hade vi!!



Pappa...

Från Basel Airport

Hejhej!

Det var fantastiskt att få komma hem igen. Hade gärna stannat en dag till! Sitter nu på Basels flygplats och väntar på flygbussen som ska ta mig hem, till Freiburg.

Festen för pappa var verkligen lyckad! Har svårt att tro att det kunde bli bättre. Bilder med mera lägger jag upp, så fort jag kommit hem. Ha det fint alla!

RSS 2.0