Update från ett soligt Freiburg!

Hallo!

Nu sitter jag i solen på Aspekt Café i Freiburg och njuuuter av värmen. Jag måste erkänna att jag svettas en aning här i min svarta skinnjacka. Underbart.

Nu har jag flyttat in till min tant, som egentligen inte är en tant, utan en medelålders kvinna, lite över 50 skulle jag tippa. Hon är jättesnäll och rolig, men än har vi inte kunnat prata så mycket, då vi gått om varandra eftersom hon jobbar och jag går i skolan. Därför har jag inte kunnat fråga henne om internet, vilket gör att jag snyltar lite av andra klassisar, eller sitter, som nu, på cafén som har tillgång till trådlöst nät.

Egentligen är det ganska skönt att inte ha internet, då jag inte fastnar framför datorn när jag inte har något annat att göra. Det som är lite tråkigt är att jag inte kan prata med vissa personer, som jag vill prata med. Jaja, jag ska prata med min lilla tant om det snart.

Nu har grammatikundervisningarna dragit igång. Denna vecka har vi haft lektioner alla dagar utom en. Nästa vecka har vi lektioner alla dagar, som börjar klockan nio. Det är sköööönt att ha lite rutiner, även om det bara är för en vecka. Och tro det eller ej - men jag gillar att gå upp så tidigt på morgonen som vi gör nu. Jag har ju missat all morgonverksamhet i Freiburg, eller ,ja, överhuvudtaget detta år så lång, om man räknar bort Österrike.

Uppdateringarna kommer att bli lite sådär, med tanke på att jag inte har internet. Ska göra så gott jag kan! Ha det så bra, vi hörs. Och ett stort grattis till dig, kusin August :).

Nu flyttar jag!

Om några minuter kommer Hausmeister och inspekterar mitt rum, som jag skrubbat, dammat, sopat flera gånger om. Sedan beger jag mig till min lilla tant, för att stanna där resten av min vistelse här i Freiburg. Vet inte när jag får internet nästa gång. Damen har det, men vet inte hur det fungerar. Vi ser när jag skriver nästa gång, helt enkelt. Ha dä fint!



Min rejäla packning i höstas.... Tungt var det, men allt kom hem.

Rosmontag

Hej mina vänner.

Jag har varit dålig på att uppdatera nu under de två senaste veckorna. Jag har varit i Sverige en liten kortvisit samt åkt skidor i Österrike. SKriver lite mer om det senare.

Nu sitter jag i mitt rum, som för närvarande ser ut som ett bombnedslag. Imorgon ska jag flytta till min lilla tyska tant, därför är jag igång med packning av allt mitt mög som jag dragit hit.

Min mitbewohner har tre småbarn på besök, som imorse fann det väldigt passande att leka tagen i köket. Inte lika omtyckt inne hos mig, dock. Tur att öronpropparna ligger nära till hands.

Striden med KabelBW fortsätter. Jag blir så less. Alltid är det något som strular med det där mög-företaget. Bah. Tur att jag ska säga upp mitt kontrakt nu!

All min mat i kylen är möglig. Väldigt roligt när jag skulle laga mig en god frukost, där majoriteten av min mat fick åka rätt ner i soporna.

Nej, mina vänner. Det är inte min dag idag. Vi hörs...



Ab nach Schweden!

Vänner!

Är precis hemkommen från en liten middag med klassisarna, och ska alldeles strax bege mig bort mot stationen för att ta tåget hem och stanna över helgen. Ska bli kul! Måste packa lite bara, sen är det dags!

Klasskamraterna är lyckliga, nu kan någon ju köpa ut snus till dem. Och lösgodis förstås!

Ha det bra!

Tschüüüüsss

I need to get ooouut

Heeeej! Nu är jag less på denna ledighet. Vi gör ju ingenting. Eller jo, det gör vi ju. Men man har ju nada rutiner. Söka jobb och så vågar jag inte göra riktigt än, eftersom vi måste få praktikum först. Nej, jag får vänta lite och fundera ut hur vi kan fördriva dessa döda timmar av ledighet.

Igår var det filmkväll hos Maria och Malin. Vi såg Christiane F - wir Kinder vom Bahnhof Zoo, en tung, verklighetsbaserad film om en 13årig flicka som tar droger och prostituerar sig.

Idag ska jag läsa lite filosofi, fika med klassisar och gå på konsert ikväll på KTS vilket kommer bli kul!

Imorgon har jag en lektion från 14 till 16.30 sen är jag ledig till tisdag. Men då ska jag ta tåget hem och vara hemma under den här lilla ledigheten ístället för att gå och dra här. Ska bli kul och komma hem, även om jag inte har varit här i Freiburg så jättelänge.

Pappa: aulawabbe =  Das Qualle


WG-party hos Maria i november.

Känn pepp

Hej!

Idag är det den fjärde dagen av ledighet sedan i torsdags. Liiite enformigt.

Idag åkte jag, Maria, Malin och Ursula en runda till IKEA där vi käkade köttbullar med lingonsylt och läste svenska böcker i vardagsrumsskyltningarna.

Efter det tog jag spårvagnen och tittade på ett rum hos en tysk dam. Verkade mycket bra, en mysig lägenhet så det blir nog det rummet faktiskt. Skönt att ha det löst!

Härnäst väntar myskväll i hus 20 med IKEA-gänget. Vi ska äta blåbärspaj med vaniljssås och se film.

Ha det fint!

Krasch!

Jag blir så fruktansvärt frustrerad när det händer saker med materiella ting, som jag inte kan göra någonting åt. Nu är det min dator som för en stund sedan stängdes av med ett klick och bara slocknade. Det gick inte att starta den sen, för den klickade till och slocknade gång på gång. Jag vet inte var jag ska bli av.

Jag kände mig, under den halvtimmen av frustratiton, alldeles... ensam. För här sitter jag en söndagskväll och bill prata med alla hemma, och så slocknar datorn. Jag kan tänka mig att farmor och mormor inte fattar alls hur jag kan få såna ensamhetskänslor bara för att datorn kraschar. Kan egentligen inte förklara själv, det bara är så.

Nu funkar den i allafall, efter hjälp från Peter och Kalle. Tack!


A party is going on, and we are invited!

... I Looooooove Europe...

God dag!

Läget?

Själv är det bra. Har sovit gott inatt, trots att brandvarnaren pep för att den behövde nya batteri.

Igår gjorde jag inte mycket vettigt fram tills fem, då jag stack in till stan för att ta en fika med Alex och Katarina. Vår fika slutade med middag på Atlantik med nästan hela klassen, där vi satt och drack lite gott innan vi gick vidare. Vi drog till ett ställe som heter White Rabbit som var litet och mysigt. Lite latino.

Igår var det någon form av karneval i Freiburg (vet inte om det är i hela Tyskland också), men i alla fall så sprang tyskarna runt i tjocka kyckling-löv-dräkter i alla möjliga färger och det spelades hög musik i alla matstånd som fanns (vilket var många). Någon sa att det var "fashing" nu, men det är det ju om två veckor när vi är i Österrike också. Så jag vet inte riktigt vad detta kan ha varit. Men det var grymt kul och se iallafall.

För er som inte vet är fashing en slags karneval där alla klär ut sig i backarna och festar och har kul.

Inga planer för dagen so far. Kanske ska ta mig i kragen och börja läsa litteraturen. Ha det fint!


Så här ser dom ut...


... Eller som herren i mitten (ja, det är en man under den fina masken)


Jag, Maria och Alex i mysstämning till livebandet på Atlantik.



RSS 2.0