Samma nätter väntar alla

Det är lördag! Solen skiner! Allt är bra!


...Förutom att jag vaknade precis. DET ÄR INTE OKEJ. Jag vänder ju för tusan på dygnet, och jag vet om det.

Igår. Var. Alla. Opeppa. Under kvällen laddade jag med citronyoghurt, apelsin, choklad, gurka och salsasås och tittade på de sista avsnitten av OC själv i mitt rum. Faktiskt skönt att vara själv en fredagkväll sådär - meeeeeen, ikväll blir det annat! Var/när/och hur vet jag inte riktigt än, mer än att det förmodligen blir ugång.

Mein figuuuur ein Wunder der Natuuur!

Kommer på mig själv med att sitta och lyssna på After-Ski musik, sen kommer jag på att jag snart sitter i backarna i Zilletal med en Almdudler i högsta hugg och njuter i solen efter några åk i backen.

Aaaah, jag längtar! I tidigare inlägg klagade jag en aning över det slappa schemat, men jag är så glad att jag bara har en lektion vecka 8, så att jag kan följa med! För jag lääängtar!

Dessutom ska jag åka tåg själv genom Schweiz och Österrike - bara det är ju häftigt. Lär ju vara jättefint där!





Heeeelg!

Heeeej!

Nu är det helg, hör ni! Jag är ledig tills onsdag. Underbart.

... Eller njaaaa. Vi har ingen aning om vad vi ska göra. Man blir så otroligt lat när man inte har något att göra kom vi fram till idag. Så nu är det ändring på det! Vi ska skriva noveller, sjunga i kör, dansa, träna och jamma! Och ikväll ska vi ut och ta en öl.

Förresten, jag har bara detta rummet i en månad, så idag ringde jag en tysk dam om inneboende. Hon var jätteglad på telefonen så jag hoppas att det blir bra på måndag, då jag ska kolla på rummet!

Nu ska jag över till hus 20 och äta finmiddag. Ha det fint!

Tisdag

God kväll!

Har varit en seg dag idag. Inte bra. Får inte komma in i en segvardag här, inte. Började två idag och gick till halv fyra. Innan dess gjorde jag inget vettigt alls. Efter gick jag och fikade med några klassisar och sedan gick jag och köpte en thin whistle. Nu ska det jammas utan gränser!

Ska äta lite kvällsmat nu, sedan ska jag bege mig till grannhuset och äta kladdkaka med klasskamraterna!


Såå fin tigerdräkt. Vill ha!

Vi har bestigit berg!

Kom precis hem från Malin och Marias wg. Vi har precis jammat lite med våra nya flöjtar. Jag och Malin gjorde nämligen ett impulsköp på Kaufland idag. Ja, precis. En blockflöjt. Från barnavdelningen. Som låter som kvalificerat mög. Nej hör ni, jag ska nog ta och införskaffa mig en thin whistle så att jag kan spela med. På riktigt. Så att det låter bra.

Besteg Schlossberg idag, med Malin, Elin och Ursula. Låt bilderna tala för sig själva:


Uppställning! Nu ska det dokumenteras!


På väg upp, Elin ansluter sig till gruppen.


Uppe i tornet allra högst uppe på berget. Fantastisk utsikt!


Se och njut!


Det gäller att inte vara höjdrädd när man går upp i tornet...


Lite hinder på vägen ner...


När vi kom tillbaka ner på jorden var det demonstration på Bertoldsbrunnen om de höga studentavgifterna som man tvingas betala i Tyskland, om man vill studera på universitet.

Det var denna dagen, det. Ha det fint!


Måndag

God Morgon! Jag har en ledig dag idag. Surprise, surprise. Vårt schema består av 51 lediga dagar och 49 skoldagar - så det är väl bara att vänja sig... Nästa vecka är jag ledig alla dagar utom en och en halv timme på tisdag (då en hemresa till Sverige är liiiiite planerad).

Nåja, vi kommer att få en hel del skrivuppgifter och lite literatturläxor, dessutom kommer vi ha praktikum och projektarbete. Så helt dött kommer det väl inte att vara. Bara nästan.

Idag ska delar av klassen förmodligen upp och vandra på Schlossberg och ha lite picknick. Annars blir det till att fortsätta läsa den lilla romanen vi fick i läxa tills torsdag.


En sån här utsikt kan man vänta sig från Schlossberg!

Don't for a minute change the place you're in

Hej! Lördag förmiddag; det är mulet och lite ruggigt väder här. Ska snart bege mig ut på en powerwalk-runda som alltid.

Igår drog jag in till Maria & Malin i grannhuset, där vi, tillsammans med Alex och Ursula lagade toast och drack lite vin. Efter det tog vi oss ut i ösregnet, jag tror till och med det var snö. Och blixtrar. Nåja, vi stack till Wahlfisch och mötte upp John och snackade lite, innan vi begav oss till indieklubben.

Kvällen var rolig, men lite konstig. Jag fick en seriös lektion om indiekulturen, där jag fick veta att man säger att man lyssnar på "CURE" och inte "THE Cure", vilket var väääääldigt givande. Jag och Maria gick runt på klubben och diskuterade sopsortering med några nyfunna tyska vänner sedan lämnade vi Malin och Ursula och stack hem till en tysk som kallade sig Disko till dennes WG med två av hans mitbewohner. Vi stack dock ganska fort för att gå hem och sova.

Och nu sitter jag här. Elin kommer idag! Blir kul. Nej, hör ni. Powerwalk var det.
 

 



 

Yesterday; Malin, Jag, Maria, Ursula och indieklubben.


 


Never know

Igår soligt och varmt. Idag regnigt, blåsigt och kallt.

Första helgen här efter lovet. Vi ska till en nyöppnad indieklubb, och jag ska få hjälp med att få till den rätta indie-looken, av Malin, Maria och Ursula. Kan bli väldigt spännande. När vi ska till Kagan nästa gång, är det JAG som ska klä de andra, och då är det rosa som gäller, från topp till tå.

Idag börjar mitt nya nyårslöfte. Jag ska lära mig dricka kaffe (gick ju inte så bra på Iris sist, höhö) så idag beställde jag glatt en kaffe latte. Fortsättning följer, mina vänner!




Ibland gör man rätt, ibland gör man fel

Guten Tag!

Solen skiner här nere i Deutsch!

Inatt sov jag som en stock och snoozade lääänge. Är inte van vid att sticka upp så tidigt än, eftersom dygnsrytmen hemma i Tyringe var liiiite annorlunda. Nu börjar jag iallafall komma in lite i rutinerna igen.

Hela klassen (utom Elin som ännu inte är kommen) stack till ett fik och drack lite kaffe och te och snackade lite efter skolan. Vi är bara 9 nu, men tre är helt nya, så det är skoj att lära känna lite nya människor. Kul på ett sätt att vi är så få, för då kan vi utan problem hitta på saker alla tillsammans - något som blev lite jobbigt när vi var 16 stycken.

Idag ska jag se till att ta mig en liten joggingtur eller powerwalk i det fina vädret. Förhoppningsvis ska jag över till Malin & Marias lite senare för lite kladdkaka.


Adjö!

Jammin'

Hej!

Är trött... sov inte jättemycket inatt. Så idag höll jag knappt ögonen öppna på den första lektionen, medans jag satt och fnissade med Malin, ganska odiskret under andra timmen. Övertrött.

Jag, Malin, Maria och Alex gick efter skolan till Lidl och köpte pan-pizza och en lite flaska rosévin som vi festade till det med lite nu under lunchen. Sedan spelade vi tysk mögmusik (drei weisse tauben och ich fahre 3:er BMW bl.a.) och spelade kort. Nu har jag precis varit hos hausmeister och fixat med kontraktet samt köpt tvättkort och skall alldeles strax tillbaka till Maria&Malins korridor för att jamma lite thin-whistle.

Later




Tysk med spikes ska jamma.



 


I, hate to see you cry, lying there in that position...

Puuuuuuss på dig gums!

Jag blev rörd. For real.

Tillbaka i Freiburg

Hej Liebe Freunde!

Jag är tillbaka i Freiburg med lite hemlängtan. Bor i Saras gamla rum (ser exakt likadant ut som mitt, men i andra änden av korridoren) och ska stanna här en månad. Så nu är det ingen vila, utan jag måste söka boende flitigt!

Hur är allt hemma? Måste säga att det var 1000000 gånger jobbigare att lämna allt nu när jag varit hemma och haft det så underbart bra. I höstas ville jag bara ifrån Hässleholm, men denna gången var det (believe it or not) riktigt jobbigt, och många tårar som föll och blandades med skratt på stationen i Svågertorp. Under den långa tågresan hade jag min ipod i öronen och lyssnade på John Mayer och Markus Krunegård och tänkte på fina tider hemma :)

Igår var det mest skit att vara här. Jag ville bara hem, satt och smsade igårkväll Johanna om att jag inte ville vara kvar här i 4 månader. Idag känns det lite bättre, när man varit i skolan och pratat lite med de nya klassisarna, som förövrigt verkar hur trevliga som helst. Idag åt vi alla som än så länge är komna (saknas 2) lunch tillsammans på ett mysigt uni-café. Har mååååånga långa lediga weekends, och planerar att åka hem och stanna i 1,5 vecka vid påsk, för då är jag helt skol- och tentafri. Dessutom har jag bara EN lektion vecka 8, som jag KAN hoppa över, vilket lämpar sig bra för eventuell skidsemester eller besök. :-)

Nej, vi har faktiskt fått läxa som jag måste göra. En stor, fet text som ska översättas samt ett häfte som jag ska läsa ut. Har kommit efter i tyskan nu, när jag varit hemma (förutom då jag varit grammatikpolis, höhö) så det är lika bra att sätta igång!

Ha det bra, hörs lite senare!!

Love turns the whole thing around

Helt klart den bästa låten jag vet just nu.


Biljett bokad, söndag den artonde.

Blandade känslor inför avfärden på söndag. Ska bli skönt att få lite rutiner igen. Blir mycket jobbigare att lämna Tyringe denna gången. Åh.


Ett gott skratt förlänger livet...


Hahaha. Vilken fruktansvärt ocharmig bild jag hittade på mig och Eric i mitt Freiburg-arkiv.




Packa smart?

Hej mina vänner! Hur är allt såhär i början av året?

Här är det bara bra. Har börjat slå mig att min tid i Tyringe börjar lida mot sitt slut och att det snart kan vara läge att börja tänka på packning inför kommande termin. Denna gång blir jag borta till slutet av maj, det vill säga fyra månader vilket betyder att jag stannar längre nu än vad jag gjorde innan. Jag känner inte för att åka tillbaka just nu, när man vet att alla inte kommer att vara där. Sedan tänker jag, att det kommer att komma sju helt nya personer, som säkert är hur trevliga som helst, och måttligt nervösa inför kommande vår.

Hur som helst; jag har lovat Malin och Alex att jag bara ska ta med mig packning i en resväska i år. Sist suckade Malin högt då hon såg (och kände) på mina bjässar till väskor och då vi släpade dem från Händel till Vauban, vilket är en resa genom hela stan. Givetvis bodde hon på högsta våningen också. Nej mina vänner, så blir det inte i vår :-). Längtar lite smått till jag får börja visa mina packningsskills för klassisarna.

Dessutom vill jag tillägga att min tid här i Skåneland har varit riktigt rolig! Umgåtts med vännerna, partajat, shoppat för hela våren, jobbat och tagit det lugnt. Men än är det inte över!

Ha det!


Jag kom i allafall hem!


2009!

Det som var bra med 2008 var att jag...

... Lyssnade på mig själv.

... Vågade lämna tryggheten hemma.

... Träffade så otroligt många nya och fina människor.

... Tog för mig otroligt mycket i nya, oanade situationer.

Och år 2009 ska jag (förutom ännu mer av ovannämnda)...

... Resa till USA! Jag vill, jag vill, jag vill!

... Besöka 3 andra av mig tidigare obesökta länder.

... Lära mig tyska flytande.

... Ha 20års fest!
 

+ en massa andra roliga, ännu okända äventyr så klart! Gott nytt år!


RSS 2.0