Tisdag

Sitter här i sängen och försöker plugga språkhistoria eftersom jag har terminens andra tenta på fredag. Just nu kan jag inte koncentrera mig, utan ligger och tänker på allt som måste göras; storhandling, biljettbokning, pluggning, träning, praktikumletande, med mera.

Igårkväll kom jag hem från Berlin och det var helt underbart. Kunde knappt bli bättre och jag längtar tillbaka. Har inga bilder eller så än så länge. Det kommer, det kommer!

Nej min själ - ska det bli något gjort idag måste jag nog ta mig i kragen nu.

Adjö!


Det är jag och Katze som pluggar idag!

Uppdatering pa begäran

Hej och förlat för dalig uppdatering.

Jag har det bra och allt sant. Skrev tenta ifredags, gick väldigt bra. Känner lite sadär inför tentan om tva veckor i sprakhistoria, men det blir nog inga större problem hoppas jag.

Solen skiner. Ibland är det jätte varmt (=jeans, linne och kavaj-väder) ibland kallt (=fryser i min skinnjacka med tjock halsduk och vantar-väder). Ifredags hade det tydligen snöat där tanten jobbade och idag verkar det som att man kan ga utan jacka i solen.

Jag har det jättebra hos min tant. Hon köper med prinsesstartor och mitt favoritte sa att vi kan fika tillsammans. Hon ger mig mumsmums, ostkakor, citronkakor, ja, en massa gott. Just nu mar jag emellertid väldigt illa vid tanken pa jättestora tartbitar.

Pa onsdag ska jag till Berlin! Jag längtar! När jag kommer hem är Amelie i Freiburg pa besök. Och den 7e april ska jag aka hem och stanna hemma nästan tva veckor. Snart ska jag boka biljetter till London för o uppfostra barn pa tyskt vis. Och hälsa pa Josse, förstas. Sen blir det Paris/Milano med gums (kanske fler?) samt förhoppningsvis lite tagluff i Europa när jag läst klart min termin här. Kanonvar framför mig! :)

Puss


Hej

La Casa de Tant (ursäkta röran!)


Jag och Katze (som nu har fatt ett namn - Willy, tack för alla namnförslag <3)


Mitt röriga skrivbord


Min säng och Katze (som lägger sig mitt i pappershögen när jag pluggar)


Säng, Katze, hylla, dator

fredag den 13e

Hej Liebe Freunde. Ett tag sedan jag skrev här sa nu hadejag tänkt uppdatera lite (med betoning pa lite) om vad som hänt under den senaste tiden.

Jag har börjat träna Uni-sport, tillsammans med 200 andra studenter. Vi springer runt i idrottshallen likt gnuerna i lejonkungen. Det är kul, och jag har träffat en jättetrevlig tjej pa träningen, som vill lära sig svenska. Perfekt för mig, da jag far tillfälle att prata tyska med en tysk.

Min tant ska köpa katt! Ja! Det är sant! Imorgon bitti kommer den, och jag har fatt i uppdrag att kolla upp namn. Namnförslag, tack! (Väldigt brattom med tanke pa att den kommer imorgon. Hon gillar inte namn som Tiger, Smulan, Mitzi, osv) Sätt igang!

Nej, nu ska jag bege mig hem till Ursula, sedan blir det ut nanstans. Ha dä fint.


Grattis...

...mormor pa din Geburtstag!

Hoppas du far en fin dag! Ich liebe dich.

Hejda för alltid...

...KabelBW!!!!!!

Jag fick precis det bästa mailet pa evigheter. Efter letanden efter Internetkillen pa Händel, kabelköp, fruktansvärt krangliga räkningar per e-post, besök pa posten eftersom vi inte kunnat betala räkningar pa annat sätt, efter timmar i telefonkö, efter klagomal, efter besök pa svensk bank samt allmän förvirring och sömnlösa nätter (överdrift) är jag nu uppsagd för alltid, fran detta hemska företag.

Jag trodde, i ärlighetens namn, att jag under minst en manads tid skulle behöva ringa runt, betala en massa skitavgifter, meddela om adressbyte med mera. Ett enkelt bekräftelsemail fran dem, där min uppsägning konstaterades, blev istället min underbara verklighet.  

Jag vann matchen med 5-4.

Adjö.

RSS 2.0