saknar dig redan

En timme kvar i lägenheten. Jag vill inte. Kommer sakna allt, framförallt Jakob. Nu ska vi äta, syns hemma. Puss


Vill inte!

Ååååååh, jag packar... Det är vemodigt, jag vill ju inte åka! Just nu ligger väskan förvånansvärt strax över 20 kg, trots att Jakob har lagt ner en del av sina kläder och trots att jag sprang inom Forever 21 idag och kom ut med en stor påse. Usch, jag vill inte! Har haft en fantastisk månad i Asien, verkligen...


Hejdå Phu Quoc!

Här packas det i takt med musik, vi ska snart checka ut och bege oss till den minimala flygplatsen. Vår vecka på paradisön sjunger tyvärr på sista refrängen. Hejdå Vietnam för den här gången, hoppas vi syns igen!



sunset on the beach

Hej! Vi är precis komna från stranden. Satt och njöt av solnedgången med varsen flaska öl och med havet framför oss. Vår sista kväll på Phu Quoc är tyvärr kommen och vi ska snart ut och äta på en australiensisk restaurang, sedan blir det nattmarknad. Förresten, gårkvällen var jättefin. Vi åt som sagt trerätters och delade en flaska vin för tja.., 110 kronor var. Och då snålade vi inte. Gillar't!






Det var idag ett år sedan jag och Jakob var i Berlin tillsammans. En fantastisk weekend och sedan dess har det varit vi. Det ska vi fira idag genom att gå ut och lyxa till det med vin och trerätters. Ha det bra där hemma!

 

 


Sao Beach

Igår hyrde vi en moppe och åkte på Phu Quocs smala vägar ner till Sao Beach. Jag måste erkänna att jag tyckte att det var lite läskigt när lastbilar körde om oss och efterlämnade stora grusmoln, men när vi kom fram försvann min känsla av obehag direkt. Jag kan säga att det var värt miljoner läskiga mopedturer för att få se den stranden. Det är den än så länge vackraste plats jag har besökt, i hela mitt liv. En till synes nästan helt orörd strand; några få turister gick sakta längs med vattnet med skorna i händerna, några locals firade en lyckad fiskfångst. Om några år kommer stranden förmodligen vara omringad av olika semesterresorts och därmed inte lika lugn och fridfull. När vi åkte hem, på en liten grusväg som gick längs kusten, där solen höll på att gå ner, svängde vi inom en pärlfarm och såg hur pärlor blev till. En fantastisk dag! Vi konstaterade ganska snabbt att man kan ha det sämre.























cykelutflykt

Hejsan! Igår hyrde vi två cyklar och tog oss in till det som ska vara stan här, Doung Dong. Vi var på marknad och vid en fyr och ett tempel med fantastisk utsikt. Efter det försökte vi ta oss till pärlfarmen här på ön, men det var för långt att cykla i den stekande värmen. Min rygg har fått ta lite stryk från solen och svider nu en aning. Det hindrar oss emellertid inte från att gå ut, idag ska vi nämligen hyra moppe och köra till en öde strand, Sao Beach. Förhoppningsvis blir det även en tur inom pärlfarmen. Ha det bra och är mycket våfflor, själva har vi firat våffeldagen med bananpannkakor. Puss!

















Dags att utforska ön!

Här är allt fint. Vi har börjat dagen med vars en bananpannkaka och sitter nu på rummet och lyssnar på bra musik. Snart ska vi bege oss ut för att hyra cyklar, idag ska vi nämligen utforska ön! Kan bli spännande, skönt att inte ligga på stranden om inte annat, eftersom vi bränt våra stackars ryggar i den starka solen.






En dag i paradiset...

... ser ungefär ut såhär:
















PQC

Hej! Här är klockan tolv och vi ska snart sova. Vi bor i ett rum på Kim Hoa resort på Phu Quoc och än så länge är allt hur bra som helst! Knappt en timme flög vi från Ho Chi Minh City i förmiddags med ett litet propellerplan. Vi har hunnit med några timmars sömn på stranden, mysig middag på en mysig restaurang samt Liverpoolmatch på en bar. Här är en del svenskar, vi har inte bestämt oss om vi gillar det eller inte. Nej, nu ska vi sova! Godnatt.

Phu Quoc nästa

Efter en heldag på stan där vi bland annat besökte Notre Dame, Reunification Palace och War museum är det nu dags att packa väskan och åka vidare. Nu väntar sköna solstolar på vita stränder, ljuvliga dopp i turkost vatten och god mat och dryck på oss, på den vietnamesiska ön Phu Quoc. Vi hörs där!












god natt

PICS!


Här var krabborna snyggt uppradade och log vänligt mot oss. Ja, de var vid liv när detta fotot togs.


En dam ska köpa fisk... och vips hoppar en frivillig krabat ur sin gröna balja och landar vid hennes fötter.


Ben Tanh market


Middag igår på Eden. Det ni ser är vår förrätt...


... som var helt okej.


Vi gick vidare till Le Pub och tog en öl.

Cu Chi Tunnels

Efter ett antal strömavbrott på hotellet idag och inatt är strömmen nu äntligen tillbaka. Vi har tagit fem minuter på den lilla visaren och vaknat alldeles klibbiga av svett eftersom AC:n inte fungerat.

Nåja. Idag åkte vi på utflykt till Cu Chi tunnels. Vi blev upphämtade utanför hotellet tillsammans med fem andra gäster som beslutat att ägna dagen åt samma sak. Inne i den lilla bussen satt redan lite folk så det var en proppfull minibuss med minimalt benutrymme och mycket svag AC som gasade på på Ho Chi Minhs ojämna väglag. Första stopp var en fabrik där handikappade vietnameser jobbade med att göra och dekorera krukor, tavlor, fat etc. Efter det fortsatte vår 1,5 timmes färd mot tunnlarna. Väl framme fick vi se på fällor, testa de minimala tunnelingångarna samt skjuta lite vapen, innan vi fick krypa ner på riktigt, i de väldigt små gångarna under marken. Det fanns utgångar efter var tjugonde meter och tro mig - tjugo meter räckte gott och väl. Speciellt eftersom paret framför mig stannade upp för att ta foto på varandra. Den lilla tid det tog för dom att ta sina foton, kändes som en evighet för mig,  sittandes på huk, mitt i en mörk, trång tunnel med noll utrymme. På vägen hem stannade vi till på ett café/utställning där vi drack avföring. Jajamen, det var Weasel- coffee som serverades, alltså kaffebönor som vesslor ätit och som sedan kommit ut på andra hållet, som man i sin tur bryggt kaffe på.

Nu ska vi duscha, sedan går vi ut och äter någonstans här i stan. Ha det fint!

















Ho Chi Minh City

Hej!

I morse klockan halv tio lokal tid landade vi i Ho Chi Minh-city. Vi tog en taxi in till hotellet och fick under tiden lyssna på chaufförens techno och se på den kaotiska trafik som råder på Vietnams vägar. Tusentals mopedister med munskydd tränger sig emellan arga bilister som tutar konstant. Vi kom efter lite felkörningar fram till hotellet där vi  blev varmt välkomnade. Det är mycket bra service på detta hotell kan jag lova - vi får inte bara frukost, utan också middag "i sann familjeanda", som mannen som jobbade här på knagglig engelska talade om vid matbordet.

Vi har hunnit med en liten tur till Ben Thanh market och handlat lite. Imorgon ska vi på en utflykt till de berömda Cu Chi-tunnlarna där vi också ska skjuta lite vapen. Nu ska vi snart sova... Jag lägger in lite bilder imorgon. God natt!

Hej Vietnam!

Imorgon klockan 07.45 går vårt plan till Ho Chi Minh-city och Vietnam. Det blir 3 dagar i storstan innan vi på söndag åker till paradisön Phu Quoc.

Vi håller alltså på att packa för fullt just nu, vi ska ju upp tidigt imorgon. Tror till och med inte att ni har gått till sängs när vårt alarm ringer. Datan ska med, så vi hörs i Vietnam!

Oj, nu är det tydligen kylskåpstömning på gång. Jakob kom precis in med ett fat fyllt av kiwihalvor.

Ha det så bra






back in Singapore

Hej kära vänner. Igår klockan fem på eftermiddagen kom vi åter hem till Singapore och Jakobs lägenhet, efter en fantastisk weekend i Hong Kong. Vi båda är överens om att det är en häftig stad, väl värt ett besök. Nu ska vi vara hemma i två dagar innan vi på torsdag tar flyget till Ho Chi Minh-staden i Vietnam.

Idag är Jakob i skolan hela dagen. Jag sov till ett (!) och ska nu ner till poolen och simma lite och bara ta det lugnt.





Hej så länge

Shopping, marknad, symphony of lights och Macau

Hej! Här i Hong Kong är allt bra. Vi unnar oss en sovmorgon och ska strax upp och äta brunch i Tsim Sha Tsui.

Iförrgår började vi dagen på shoppingcentret Times Square. Där handlade vi bland annat lite träningskläder på en FILA-outlet. Fina priser! Sedan tog vi oss till färjeterminalerna, det var dags för Star Ferry. Innan vi hoppade på båten stod vi på en utsiktsplats och beundrade Hong Kongs vackra skyline under ljusspelet "the Symphony of Lights", där ljuset från skyskrapornas starka strålkastare rörde sig i takt med musiken som spelades på utsiktsplatsen. När vi ätit middag tog vi tunnelbanan till Temple street night market och prutade loss!

Igår tog vi färjan till den forna portugisiska kolonin Macau. Det märktes att det hade varit av europeiskt styre med torg och små mysiga gränder. Ibland kändes det nästan som vi var i sydeuropa. Och vilka casinon! Efter en sjösjuk båtresa mot Hong Kong åt vi middag och stack hem till hotellet.

Idag är vår sista dag i Hong Kong kommen. Vi ska som sagt äta brunch, sedan hade vi tänkt gå lite i affärer samt gå i ett kvarter som sägs vara det enda med spår efter "det gamla Hong Kong". Imorgon vid lunch blir det flyg hem till kära Singapore.








Victoria Peak

Hejsan! Jag och Jakob är nyss hemkomna och sitter på sängen och lyssnar på Radio Kristianstad, var tydligen några som var med där idag... ;)

Idag har vi varit uppe på Victoria Peak, ett berg där man får den mest fantastiska av skylineutsikter. Helt underbart... Lite tråkigt när systemkameran slocknade på grund av lågt batteri, men några bilder fick vi efter mycket om och men. När vi åkt tillbaka ner till fastlandet med en spårvagn som lutade 45 grader, åkte vi till Kowloon och shoppade.







HONG KONG

Hej! Klockan är ett här och jag och Jakob haer nästan precis checkat in poå hotellet. Det ligger lite utanför city och det var ett litet projekt att hitta rätt bland alla våningar och korridorer. Nu är vi iallafall på plats och ska se klart Baksmällan som vi började med på flyget, sedan blir det sängen! Imorgon ska vi ju ut och göra Hong Kong!

Ha det bra!





Vårt mysiga hotellrum. Godnatt!

Alice i underlandet

Hejsan!

Jag sitter på rummet ensam och nyduschad. Jakob har varit i skolan hela dagen, så jag har befunnit mig nere vid poolen och solbadat. Nu kommer Jakob alldeles strax och då blir det förmodligen bio. Denna gång Alice in Wonderland 3d. Min första 3d-film, spännande!

Vet ni en sak? Imorgon vid den här tiden sitter vi på ett plan till Hong Kong...


... och så här bra är det!

Little India

Det blev inget nattsafari för oss igår. Vi tog oss istället ner till Plaza Singapura och tittade på bio. Up in the air blev det, och den var faktiskt väldigt bra! Spännande att se på kinesiska undertexter om inte annat...

Idag kom Jakobs bror Simon med sina kompisar tillbaka från Malaysia. Vi hängde tillsammans vid poolen ett bra tag, innan vi tog oss ner till stadsdelen Little India, som känns som en by i Indien. Där köpte jag faktiskt ett card reader, som gör att jag kan lägga in mina bilder från systemkameran på datorn (är för segt internet för att ladda upp dem på bloggen). Sedan gick vi till en indisk restaurang och åt. Väldigt starkt tyckte många av oss... Nu har vi precis sagt hejdå till Simon och c:o så nu ska vi titta på film. Ha det bra!












Turist i Singapore

God kväll! Jakob ligger och sover på golvet efter vår långa och varma dag på stan. Idag har vi varit ärketurister med systemis runt halsen. Det saknades bara en karta...

Vi var på Raffles Hotel och delade den berömda Singapore Sling, lite sliskig om jag får säga det själv, och det får jag ju. Vid varje bord stod skålar med oskalade jordnötter som man fick äta tills man skämdes. På golvet låg jordnötsskal överallt och det lät vartän man gick, eftersom man krossade skalen med fötterna. När vi druckit upp vår drink gick vi runt i det gamla kolonialområdet, med stora brittiska byggnader. Sedan strosade vi runt vid opera- och konserthallarna och tog en god lunch där. Efter det gick vi till en mysig park där en karnival för hundar ägde rum. Hela dagen har varit mysig, men humöret har gått lite upp och ned; dels på grund av värmen, dels på grund av mitt osmarta drag att inviga mina nya converse barfota. Det har resulterat i stora köttsår på hälarna.

Nu är det tänkt att vi ska ta oss ett dopp i poolen, sedan kanske det blir nattsafari om vi inte är allt för trötta efter turistandet. Ha det bra!













ADJÖ!

Vivo City och Clarke Quay

God morgon! Här är allt fint... Vi ska snart gå upp och börja dagen på Raffles med en Singapore Sling!

I fredags blev det inte mycket gjort, inte för min del iallafall. Jakob pluggade och jag låg hemma och sov, hela dagen. Förmodligen på grund av jetlag. Igår däremot, stack jag till Harbour Front och mötte upp Jakob som skrivit tenta. Vi gick till Singapores största köpcentrum, Vivo och kollade läget. Ja, vi shoppade lite också. Sedan gick vi runt och letade efter ett 104 meter högt berg som skulle ge oss utsikt över stan. Vi hittade dock ingen väg upp så bestigandet av det inte så höga berget fick förbli ogjort. När vi kom hem tog vi oss ett välbehövligt dopp i poolen innan vi gjorde vid oss och tog tunnelbanan ner till Clarke Quay, ett ställe där alla västerlänningar hänger på kvällarna. Det var häftigt!
















Ha det bra idag! Puss

Orchard road

Godkväll!

Jag och Jakob är nästan precis hemkomna från en heldag på stan. Vi har gått fram och tillbaka längs Orchard road, den stora shoppinggatan här i Singapore som är täckt utav hundratals shopping malls, det ena större och mycket modernare än det andra. Och tro det eller ej, men jag shoppade faktiskt en hel del. Fyra par skor, bland annat.  Innan ni tappar andan kan jag berätta att det var ett par converse till Jakob, ett par till Johanna, ett par till mig och ett par fjuttiga 30-kronors flipflop.

Jag har förmodligen bränt mig på magen, eller också är det mitt penicillin som säger ifrån att jag varit i solen. Har ju inte riktigt litat bipacksedeln fullt ut, är ju som sagt ganska stor risk att jag får soleksem eller liknande besvär. Men hur ska jag kunna låta bli när poolen och solen ser så inbjudande ut?

Nu ligger Jakob och pluggar, han har nämligen tenta på lördag. Imorgon kommer därför hela dagen för hans del att ägnas åt plugg och då tänkte jag ligga nere och glassa vid den inbjudande poolen... Om inte min hud vill annat.

Idag har jag faktiskt tagit lite bilder med min digitalkamera:












GOD NATT!


fjärde mars

God morgon! Jag har precis vaknat... Igår låg jag och Jakob vid poolen och glassade i solen. Sedan stack vi till Orchard road och kollade in alla shopping malls. Häftigt som bara den! Vi shoppade till och med lite... Idag ska vi nog dit igen och shoppa lite till... Men först blir det lite poolhäng som vanligt. Kanske till och med en runda på löpbandet i gymmet?

Fick raseriutbrott på systemkameran igår. Den vill inte riktigt som  jag. Men lite bilder fick jag som jag tänkte ladda in här och visa... tills jag kom på att jag glömt USB-sladden, vilket betyder att jag inte kan använda min systemkamera så mycket överhuvudtaget eftersom jag inte får plats med så många bilder på kameran.

Jaja, tur jag har andra kameror. Nu ska vi nog ära frukost verkar det som! Ha en fin dag där hemma, ni sover nog i skrivandets stund!
Puss

Framme i Singapore

Hej hopp! Jag ville bara skriva är väl framkommen och att jag var så lättad när planet landade på Singapores flygplats att jag skrattade samtidigt som några tårar rann ner för mina kinder. JAG KLARADE DET! Jag har varit ute och ätit med Jakobs roomies, badat jacuzzi och ätit än en gång, med bara Jakob. Nu ska vi käka lösgodis och packa upp, sen ska han få sin present... Ha det fint! Pusspuss

Jetzt gehts los!

Jajamen, jag är nyduschad och fräsch, packningen ligger och väntar på att få komma ut i kylan. JAG ÄR REDO! Om en halvtimme kommer mormor och hämtar mig för en lunch innan det bär av till stationen och Kastrup! Nu åker vi!

Hejdå Sverige, vänner och kyla - hej Singapore, pojkvän och värme!



PUSS!

RSS 2.0