Pa flygplatsen i Basel

Hej

Är nu pa flygplatsen i Basel. Om 45 min är det boarding, sedan flyg! 

Har lite trakigt nu, har varit här sen 18.

Nu gar snart internettiden ut,sa nu ska jag bege mig ner mot gaten för att sitta där och chilla lite.

Ha det bra! Good bye!

London, nästa!

Somnade vid halv två-två igår och vaknade alldeles för tidigt. Tant är nämligen ledig, vilket jag blev varse när radion stod på och när hon klampar runt här i lägenheten och pratar med Willy.

Jaja, jag har börjat packa ner det sista nu, fixat med pengar och biljett. Klockan två är det lektion och klockan fem går min buss mot flygplatsen i Basel och mot London!


Jag är packad!

Vin på en tisdag

Kom precis hem från en trevlig utekväll med delar utav klassen. Mer sånt! Nu är det sängen, imorgon blir det en hektisk dag.

God natt!

Jag och Maria under en rolig utekväll i vintras

Jag känner mig förföljd...

... av KabelBW.




Dessa mögskyltar sitter uppe vid varenda spårvagnshållplats i stan. Jag får rysningar av obehag.


simple storys

Igår 90 grader, idag knappt 50. Allt efter lite dammsugning!

God middag! Det är givetvis min dator jag pratar om.

 Så fort jag går in i vardagsrummet, där mumien just nu ligger och zappar mellan de tyska kanalerna, drar han upp filten över huvudet så att jag inte ska kunna se hans ansikte. Vad är det här om?! Tror han att jag ska ställa mig framför honom och hånskratta? Tror han att jag tänker hoppa fram med en kamera i handen och ta en massa foto a'la paparazzis?

Han kanske bara är oerhört generad. Och det får han ju lov att vara...


Rubrik

God kväll...

Min dator är nu 90 grader varm och det ska den enligt datorkunniga ABSOLUT INTE vara.

Det var ungefär allt jag hade att säga om idag.

Förutom att jag yrat runt i stan lite för att växla mina euros till pund, vilket inte gick jättebra, precis. Nej, sökandet efter engelska pengar kommer att fortsätta imorgon. För ni har väl inte glömt? I övermorgon drar jag till London!!




Måndag hela veckan

Någonting är väldigt fel med min dator. Mitt under skypesamtal, msnkonversationer, arbetsskrivande med mera, klickar det till och datorn dör. Helt utan förvarning. Ibland har jag lust att slänga skitet i väggen och njuta av synen av datordelar som ligger lite varstans i rummet. Men nej, det är inget alternativ. Någon datakunnig här?

Jag tror inte jag är ensam i lägenheten. Misstänker att mumien sover i tants rum, för inte är det tant som stannat hemma från jobbet inte. Nej, hennes väska och bananfodral är borta. Att det är någon annan i lägenheten märkte jag först efter att jag hade hoppat efter Katze och sjungit "Willyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy" jättehögt, och efter det att jag tagit sluttonen på Nessun Dorma.

Hoppas bara att mumien sover lika djupt som sist...

En helg med gums

Söndag idag. Något jag märker väldigt tydligt, eftersom jag bor precis vid en kyrka, som tidigt på morgonen drar av sisådär två-tre klockringningar. Jag hör också tant i köket då hon ringer upp sina vänner och småpratar lite med dem, tant är ju inte ledig mer än på söndagar, och då gäller det att prata igenom veckan som gått med vänninorna. Lägenheten är väldigt lyhörd, det kändes imorse som att tant stod inne i mitt rum när hon samtalade.

Nog om det. Sprang en runda idag och kände mig väldigt duktig. Har köpt gatwick expressbiljett, vilket får mig att inse att resan till London inte är långt borta. Tant drog förövrigt en djup suck då jag sa att jag skulle ut och resa igen, med glimten i ögat förstås.

Igår var jag hos Malin och åt marängsviss tillsammans med henne och Ursula. En lugn helg har det blivit för min del, men ack så skönt. Jag laddar batterierna till nästa helg istället! Hihi...

Nej min själ, nu väntar jag på att gums ska ringa, så att vi kan planera kommande resor!

Tschüüüüüüüü-üüüüüü-üüüüüüss


Jag och gumstema: Johanna på besök hos mig i december och vi förfestar/spelar kort med delar av den dåvarande klassen. Vad tycks om min UNO-hand?


Paprikachips kan vara den godaste chipssmaken på denna jord.


Johanna trodde att fotot skulle bli seriöst och fint. Tji fick hon!


Nu så!


Det var en otroligt kul kväll...


...skämt å sido. Det var det faktiskt!







Vilken otur!

Jaaa, det visade sig vara hundmässa i Freiburg idag, så alla hundar som säljs visade sig vara där. Nåja, på måndag är det åter hundar till salu i stan, då ska ni få se på tax!

Besvikelsen var stor hos oss alla. Vi gick istället en runda på stan och njöt av värmen. När jag alldeles precis kom hem, var både tant och min pojkvän här. Inte min riktiga pojkvän då, utan en pojk som tant kallar min "Freund" eftersom han har sagt till henne att jag är söt.


Den riktige pojkvännen får dock gärna komma hit :-)

Malin och Ursula ska köpa hund!

Det är lördag, solen skiner och tyskarna är på bra humör. Jag med, för den delen. För idag ska jag med Malin och Ursula när de ska köpa hund! Ska bli väldigt kul!

Kameran hänger med, så redan ikväll kanske jag bjuder er lite bilder på deras söta, lilla taxvalp.

Adjöss

God kväll!

Ska alldeles strax sticka till Vauban och äta middag hos Malin. Under min lediga dag har jag hunnit med en snabb tur på stan, två timmars skype med Jakob och... ja... Där slutade det. Men nu är det som sagt matdax at Malins! Trevlig kväll! Puss

 

Man kan ju som bekant ta foto under tiden man pratar på skype. En funktion som en viss person utnyttjade väldigt mycket...


Ledig... idag igen...

Avnjöt precis en god frukost på tants balkong. Idag är det fredag och helg, på riktigt.

Jaha! Vad ska jag av göra denna lediga dag?

Freiburg från ovan

Alldeles strax ska jag bege mig iväg på träning. Jag trodde att jag skulle gå om tant ännu en gång (hade inte träffat henne sen jag kom hem... förräns precis nu) men hon kom precis. En försenad liten påskpresent fick jag minsann, iform av en liten Milka-påskhare i choklad. Hon fick av mig en påse svenskt, gott lösgodis, som jag hör att hon prasslar i nu.

Igår besteg delar av klassen Schlossberg. Eller ja, halva berget kom vi till. Sedan hittade vi en mysig fikaplats där vi slog oss ner och åt vår mat, drack vår dricka, samt snickelisnackade om allt möjligt. Det blev mörkare och mörkare, så vi fick se Freiburg från ovan även på kvällstid. Mysigt!







Mañana, mañana

Mina vänner! Ett stort framsteg i min egen lilla dokusåpa "Sofia lär sig dricka kaffe" har idag nåtts. När jag stod på Kaufland, bland te- och kaffehyllorna, slog det mig plötsligt att det skulle vara gott och ha lite kaffe hemma. Änglakörer som sjöng Hallelujah i stämmor hördes i bakgrunden då min hand sakta tog ett fast grepp om den lilla glasburken, innehållandes billigt kaffepulver, och då jag med största försiktighet lade ner den i min kundvagn.

Och nu sitter jag här på tants balkong och dricker min första kopp av eget kaffe, samtidigt som solens strålar värmer mitt ansikte och som fåglarna kvittrar ljuva vårmelodier. Blir det mer romantiskt än så?

Jo, det får jag väl i ärlighetens namn erkänna att det blir. Ikväll är det picknick och öl med delar utav klassen uppe på Schlossberg. Sedan kanske vi beger oss vidare ut någonstans. Det är ju trots allt Lillördag idag, och vi har helg nu!  Livet som student (vid Uppsala Universitet i Freiburg) är väldigt skönt (läs: slappt). Mañana, mañana.

Tja!

onsdag


Började dagen med en underbar promenad i värmen. Satt senare på balkongen och kollade resor och boende till Milano och Paris. Hittade riktigt bra priser så jag är galet taggad nu.

Londonresan om exakt en vecka idag är nog ändå det som gör mig mest taggad för tillfället. Närmar sig med stormsteg! Nej min själ, dags för lunch, sedan väntar filosofilektion med Klaus. Och nu kom Katze och vill kela.




Grönt är skönt

Har precis varit ute och sprungit en liten minirunda (med betoning på mini) och njutit av sommarvärmen. Allt är utslaget och grönt här nu.

Jag  visade lite bilder "utanför mitt fönster" för två veckor sedan. Då såg det ut såhär:



Nu ser det ut såhär:



Underbart. Lite senare idag bär det av till Vauban för pannkaksabend hos Malin. Tschüüüüüüss...

Förresten är Mumien vaken och försvunnen nu, han blev generad när han såg att jag också var hemma. Han stack med andra ord ganska direkt efter det att han vaknat till liv.

Nie nie nie wieder Dieter

God morgon...

Jag sitter på mitt rum hos tant igen och är väldigt trött efter resan, trots att jag förmodligen aldrig förr har sovit så gott som nu, under en natt i sexmannakupén (kanske berodde det på att jag hade hela kupén för mig själv).

Egentligen skulle jag stuckit direkt till skolan, med packning och allt, för att vara med på andra halvan av lektionen med Dieter. Men eftersom Uppsala Universitet vill spara pengar, har de beslutat att Dieter inte ska få resa ner till oss i Freiburg och undervisa, så vi är, håll i er nu, lediga EN VECKA TILL. Jippie. Wow. Kul.

Istället fick jag då bege mig hemåt till tant, vilket förvisso var skönt eftersom jag var (och är fortfarande) väldigt trött och sliten. Jag tog förgivet att jag direkt skulle hoppa ner i sängen och sova nån timme till. Det var inte förrän jag tittade in med huvudet lite nätt i tants vardagsrum, för att se om Katze var där, som jag märkte att jag inte var ensam i lägenheten. I soffan ligger en människa, inrullad i en filt likt en mumie så att man inte kan se ansiktet. Jag försökte med ett försiktigt "Hallooo", men till svar fick jag endast tunga andetag och jag förstod att mumien sov. Eller ja, han sover ju fortfarande. Spännande det ska bli att se vem denna mumie är - jag har mina aningar.


Nu lämnar jag Köpenhamn...


Fin utsikt från kupén


Hoppas allt där hemma är bra. Saknar er.

Puss

Snart bär det söderut igen...

Efter nästan två veckors underbar påsksemester i Sverige är det
imorgon dags att bege sig hemåt (eller vad det nu är) till Freiburg igen. Det känns inte alls lika vemodigt som i julas när jag skulle resa tillbaka. Kanske för att jag nu vet att det är runt 20 grader och sol nere i Freiburg, eller för jag vet att jag bara har 1,5 månader kvar där nere i staden som i nästan ett år har varit mitt hem. Det kommer förvisso vara riktigt vemodigt - den dagen då jag ska säga hejdå till Freiburg.

Jag har ju en hel del roliga saker framför mig nu i vår och sommar. London, Europapark, tågluff, 20-årsfest, daggans och mycket mer. Det kan inte kännas annat än bra, det faktum att jag faktiskt är sjuk, till trots.

Ja ni läste rätt. Jag har fått i mig en mesbacill som tajmade underbart! Men det har sina fördelar ibland - aldrig har jag krängt godis och cocacola med så gott samvete som nu.

Nej, hör ni. Åter till packning och allt sånt som behövs fixas innan morgondagen.



Glada flickor på G när Emelie fyller 20


osterfeiern

Glad Påsk mina vänner! Idag blir det släktmiddag hos mormor, 20-årsfest hos Emelie samt Joddla på Björket. Ha en bra dag!


Bild från i somras på mig och den blivande 20-åringen!

Hej!

Jag lever! Jag är hemma! I Sverige! Och det är underbart!

Solen skiner och livet leker.



Söt?

"Danke schön für Ihre Schönheit"

Hej allesammans. Rubriken ovan fick jag höra idag på stan, när jag vårklädd och fin mötte upp Amelie och Sebastian på Bertoldsbrunnen. Jättekul att de tagit sig hit i vår!

Elin anslöt sig och vi drog tillsammans till Mensa och åt god wienerschnitzel med pommes. Därefter tog vi en glass och hängde på Uniplatz tillsammans med Amelies pojkvän Julian och hans vän Angelo. Nu är jag precis hemkommen efter Amelies desperata bikinisökanden i hela Freiburg.

Jag måste packa klart. Imorgon 19.04 bär det av med tåg mot Sverige. Åh, vad jag tycker att det ska bli kul. Hoppas bara att det är lika varmt där, som här. Jaja, måste vara klar imorgon med allt vad packning heter redan vid halv tolv och sticka ner och låsa in allt på stationen, då klassen klockan 12 skall mötas upp för vandring i Schlossberg mot ett Kneipe någonstans på berget.

Förresten, tanten har gått och oroat sig för att hon är allergisk mot Katze nu i flera veckor, eftersom hon haft rinnig näsa och röda ögon. Idag var hon och testade sig och "allt blev fel", som hon själv sa. Nåja, Katze kommer att stanna och det gillar jag. Har ju för sören börjat tycka om den lilla katten.


Utsikt från Schlossberg i vintras

London caaaaaalling

Japp, då var det bokat. En biljett över till London Valborgshelgen tar mig till Josefine som ska bli uppvaktad med sång och dans (?) då hon fyllt 20. Jag längtaaaaaaaaaaar. Det blir grymt!



Josefine....



... plus London...



... är lika med GLAD SOFIA!

Picknick

Trots att solen inte skiner idag och att det bara är 17 grader varmt, träffades några klassisar i en park idag för lite picknick i det gröna. Årets första var det, och jag anar att det framåt våren blir många, många fler. Underbart!




Escholzstrasse påväg till picknickparken.

En kväll på Feuerling

Igår var jag hemma och tråkade med tant fram tills kvällningen då några klassisar och jag drog till Feuerling Biergarten där vi  tog oss något gott att dricka. Min klasskamrat Anna-Stina hade med sig sin tyska tandempartner och hans vänner, så vi blev ett mysigt litet gäng på 10 pers i vårnatten.


Jag, Maria, Elin och Sebastian

Idag blir det filosofiuppsats, packning och en promenad i vårvädret. Adjö!


Utanför mitt fönster











Gårdagen var rolig. Jag, Malin och Ursula fick äran att hämta upp Sebastian på stationen igår eftersom Maria var på Wahlfisch. Efter Sebastians ankomst stack vi dit och drack lite gott samtidigt som romantiken fanns i luften hos en del. Vissa andra (jag bl. a) satt och döpte hundvalpskullar till namn i bokstavsordning som har att göra med allt vad tysk grammatik och språkhistoria heter.

Idag: Fika med tant på balkongen och picknick med klassisar. Kvällen är ännu inte planerad.

Ha en solig dag alla!

Graaaaaaaaaaaaaaaaaaaattis!


Kolla vilken snygging som fyller 20 idag! GRATTIS!!!

Vad bra allt kan vara då...

Idag har jag gjort terminens andra tenta.

Efter tentan stack klassen med lärare Klaus och drack öl utomhus på Augustinerplatz. Underbart! Värmen och solen har äntligen hittat hit. Freiburg lever nog upp till att kallas Tysklands varmaste stad ändå.

Nu ska jag ut och äta middag med Malin i stan, sedan blir det nog utgång någonstans. Ha det fint!

Torsdag

Baaaah, vilken pers! Vaknade vid halv tio och tyckte att det var ovanligt tyst i lägenheten så jag gick upp för att leta efter Katze. Hittade honom inte, men såg att Tants dörr till balkongen var öppen. Jag förstod att Katze hade sprungit ut och gick ut för att leta eter honom. Men nej, han var inte där.

Efter ett tag hör jag ett jamande från grannbalkongen, och där står lille Katze med ledsna ögon. Problemet är bara att det är ett stor fett galler med nät mellan mig och katten för att Katze inte skulle lyckas rymma från tants balkong, vilket han ju uppenbarligen gjorde, alla galler, gardiner och nät till trots.

Så där stod jag och försökte luta mig över med stora krukor, plankor och med mina händer i gallret för att Katze skulle kunna komma till mig. Allt slutade med att en annan dam som såg mina tappra få-in-Katze-försök, ringde till tant och ropade på mig att jag skulle svara i telefonen när det ringde så att tant kunde förklara hur jag skulle göra.

Efter många telefonsamtal hit och dit, efter dialoger mellan balkonger på innergården samt efter armar som fastnat i gallret, fick jag tillslut klippa i sönder nätet och plocka in Katze. Nu är han inlåst i lägenheten tillsammans med mig, och just nu pluggar vi språkhistoria.

Ha det fint!

Bilder från kontrasternas Berlin...

... Och nu tror ni att jag kommer att visa jättedjupa konstbilder, men april, april!




1. Jag och grüner Mann 2. Jakob i Gedächtniskirche 3. Jakob utanför Gedächtniskirche 4. Jag utanför Berliner Zoo 5. Jag hoppar


1. Jakob och catwalkbjörnen 2. Jag på Olof Palme Platz 3. Jakob och sjölejon 4. Pumba



1. Jakob och ormar 2. Kinesmat och tända ljus på hotellrummet 3. Jag på Alexanderplatz 4. Fernseheturm



1. Jag & Jakob i Fernseheturm 2. Jakob och Weltuhr 3. Djup kontrastbild I 4. Djup kontrastbild II


1. Jakob och muren 2. Jakob på Checkpoint Charlie 3. Jag och Jakob vid Brandenburger Tor

RSS 2.0