Muuuu you

God middag.

Idag har jag gjort.... INGENTING.

Jag låg vaken jättelänge på grund av högljudda och hänsynslösa människor i detta huset. Klockan tre sätter man väl inte igång hög musik? Klockan tre leker man väl inte tagen i trappan? Eller?!!

Sov iallafall länge, gick upp med magont, kröp ihop i soffan och webcamade med Jakob. Nu börjar den där magen ge sig. Kanske säger den ifrån att vi inte äter riktigt som vi ska? Det är ju inte direkt husmanskost här, inte.

Elin har slutat jobba, så jag och Tora väntar på henne, sen ska vi ut och göra stan lite innan gums kommer. Det finns ju lite finfina överaskningar som väntar henne här.

Nu ska jag sticka! Puss!

here she comes

HEJ

Här sitter jag lite småhungrig i soffan precis hemkommen från jobbet. Idag fick jag min första lön! Underbart!

Filmen igår var bra, men lite långtråkig. Vi satt i en minimal biosalong (mindre än Hässleholms lilla) som var trång som attan. Men nu har vi gjort det, iallafall.

Idag har jag städat hela huset. Ännu en av dom som bor här har fått bedbugs. Inte så trevligt, kanske. Anticimex ska komma någon gång nu inom det snaraste och göra oss av med de ovälkomna gästerna. Men ni kan vara lugna där hemma, ingen av oss tjejer i detta rummet har känt av några utslag eller liknande.

IMORGON KOMMER HON! Ska bli otroligt roligt! Jag anar att det kommer vara fullt upp nu i sex dagar framöver, men jag håller er uppdaterade!


Jag tror inte att Johanna kommer bli lika besviken på London som hon (vi) var här, i Luxemburg.

måndag

Hej!

Nu sitter vi alla på rummet. Jag och Elin ska snart på bio och se Coco-livet före Chanel. Idag har jag betalat hyra, shoppat myströja, myst på covent garden, ätit kinamat och tittat i lite roliga butiker på Carnaby street. Imorgon blir det jobb och städning på rummet eftersom besök väntas på onsdag.

Vi sitter och smaskar i oss lösgodis just nu, eftersom Toras mamma var gullig nog att köpa med sig. Underbart gott!

Ha det bra!

bilder från i fredags!











saturdaaaaay

Hejsan

Hur är det idag? Här är det molnigt och ruggigt. Det står att det ska vara 16 grader här på datorn, och det kommer jag väl bli varse när jag går ut och går lite i Hyde Park.

Det är bara några dagar kvar till Johanna och gänget kommer. Det ska bli så himla kul!

Igår var jag ledig, mina tider kännns faktiskt himla bra, trots sena kvällar. Jag jobbar en kväll, är ledig en annan. Jobbar, är ledig. Jobbar, är ledig. Nästa vecka fick jag däremot hoppa in för nån som ska iväg, så det var ju lite otur. Hursomhelst, jag hämtade Elin på jobbet, gick en runda på stan, njöt av värmen. Vi drog hem när det mörknade, drack lite vin, åt, gjorde oss i ordning, väntade tills Tora kom hem och drog ut. Vi hamnade på Leicster Square och nån klubb som jag inte vet namnet på. Jag vet bara att det var massor av slisk där, så det var i princip omöjligt att dansa. Ja, om man inte ville bli omringad, alltså.

Det stängde tidigt så vi hoppade på första bästa buss - i helt fel riktning. Vi fick stå och vänta nånstans vid Liverpool Street, innan vi 45 minuter senare kunde somna gott i våra sängar.



good night!

God natt.

Jag kom precis hem från jobbet. Lååååååååååååång kväll. Nästan inga gäster. På väg hem såg jag en blodig man i ambulans och fick en australiensisk kompis på bushållsplatsen. Imorgon är jag ledig och jag och Elin ska klubba - på riktigt den här gången.


congratulations

Hejsan. Innan jag skriver något annat vill jag bara få in; GRATTIS PAPPA!

Här sitter jag, uppkrupen i soffan med en macka i näven och ett glas te i den andra och njuter av tystnaden. De andra tjejerna är och jobbar och klockan fem är det min tur. Idag jobbar jag till ett...

Igår var jag ledig. Tora började klockan tre och Elin slutade klockan tre. Det blev en liten runda på stan med båda, innan jag och Elin drog hem och slappade. Vi ringde gums, gjorde oss i ordning, drack vin och drog till Soho för att hämta Tora. Hon var inte klar så vi drog till tre olika klubbar i väntan på henne, men tröttnade och drog hem. Vi satt och fnissade ett bra tag hemma på rummet innan vi somnade gott. Idag har jag sovit läääänge och ska bara ta det lungt fram tills det att jag börjar.

Lite bilder från igår:











Ha det fint!

GRATTIS GUMS

Det regnar ute, jag är nyss hemkommen från jobbet och klockan har passerat tolv. Det är en ny dag, nytt datum, hundra dagar sedan jag blev 20. Det är också min älskade systers 18årsdag.

Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är att du är min syster. Jag beundrar dig på många sätt. På hur du, till synes helt utan minsta rädsla för att få mothugg, kan ge dig in i vilken konflikt som helst, med vem som helst, och på ett moget sätt få fram det du tycker. Hur du får människor runt om dig att slappna av och bara njuta av ditt sällskap och ditt härliga skratt. Och - framförallt - hur bra du är på att sätta dig ner, offra tid, för att lyssna. Lyssna när man är glad, lyssna när man är ledsen.

Du må vara yngre och kortare än mig, men jag ser upp till dig. Ett stort GRATTIS vill jag ge dig på din 18årsdag. ♥



Underbar resa med underbar människa
, Köpenhamn-Basel-Milano-Paris-Luxemburg-Frankfurt-Köpenhamn 2009:

PUSS ♥


Tisdag

Ny dag, nya möjligheter.

Tog ett tag för mig att sova igår, folket här visar inte mycket till hänsyn. Det klampas i trappor, skriks, smälls i dörrar fram emot tre på natten, så jag låg och vred mig ett tag. Trots det känner jag mig idag utvilad!

Jag och Elin gick en runda i Hyde Park efter det att vi vaknat, sedan åt vi en mysig frukost på rummet. Hon stack precis och jobbade, och om två timmar börjar även jag.

Om en vecka kommer Gums hit, och en dag efter kommer även Anders och Mange. Efter det drar hela besökskarusellen igång, som (som det ser ut nu) inte stannar förrän i början av december. Vårt lilla rum kommer se ut som ett bombnedslag, I can tell!



Jag o gums i Basel, i väntan på tåget mot Milano!

ZOMBIE

Hejsan! Det var inte igår. Jag och Elin myser på rummet med tända ljus och film. Idag har jag varit ledig, så jag och Elin drog till Covent garden och shoppade. Ett par übercoola byxor och skyhöga pumps fick det bli, så nu är jag en hel del pund fattigare. Jag har inte kunnat sova på två nätter av någon konstig anledning, så jag hoppas att jag somnar gott inatt, annars vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Jag är inte människa utan sömn.

Imorgon ska jag sova ut, sen blir det jobb klockan fem.

Nu ska vi sättaigång love actually. Ha det fint så hörs vi!




Vår än så länge ganska glesa fotovägg ovanför min säng. Mer foton ska det bli!

camden town

God morgon!

Det borde vara förbjudet att ha så sköna och mjuka sängar. Vi ligger och drar oss i timmar och nu är jag jätteseg. Det andra tjejerna jobbar nu så jag är själv och ska inte göra någonting. Kanske ta en liten promenad och njuta av kylan som sticker lite i ansiktet.

Igår var första dagen på jobbet och det gick mycket bra. Det verkar vara trevliga människor jag jobbar tillsammans med, och det känns bra att ha en annan svensk med i sällskapet. Ikväll är det dags igen och jag hoppas på lite mer folk; eftersom stället är nyöppnat är det inte många som känner till det.

Jag var ju i Camden igår och tog lite bilder med systemis. Här är lite av resultatet:






Jag avslutar med en bild på vår gata:

Här bor vi!



Work!

Hejsan!

Hoppas allt är bra där hemma. Här är det bara fint. Jag ska strax iväg till jobbet (ja, ni läste rätt). Nu har jag  också ett ställe att gå till om dagarna!

Igår var jag nämligen på personalmöte och gud vad seriöst det var! En av de fyra cheferna lärde oss att sälja och menade att "kan ni inte göra snygga yoghurtglassar är det här jobbet inget för er". Sedan fick vi visa honom hur vi gjorde glassarna och jag fick stå bakom kassan och expiera honom när han låtsades beställa, och han sa direkt om jag sagt något dåligt.

Sedan gick jag hem, och vad händer då? Jo, chefen kommer och plockar upp mig med sin sportbil, trycker plattan i mattan och wrooooooooooooooooooooooom så är jag hemma. Jag trodde helt seriöst att slutet var nära.

Hursomhelst, flickorna väntade på mig, vi gjorde oss i ordning och drog till Camden där vi pubade. Sedan tog vi nattbuss hem, somnade gott i våra nya sängar och unnade oss en lång sovmorgon. Nu är jag precis hemkommen från en fikastund i Hyde Park med Elin.











Ha det fint, nu ska jag jobba! Puss

Torsdag

Tjena!

Det gick inge vidare med utekvällen igår. Vi låg efter i sömn och sov istället. Ikväll är vi dock peppa och ska förmodligen ut med vår älskade housemate Pierre.

Elin stack precis till jobbet och Tora jobbar i en second hand butik idag, så jag sitter på rummet nu och lyssnar på musik samtidigt som jag dricker underbara klunkar av cuca.

Nu hade jag tänkt åka till Camden och hälsa på Tora samt ta lite fina bilder med systemkameran. Sedan är det personalmöte på frog och efter det ska vi uuuuuuuuuuuut!

Segonsdag

Jag och Tora sitter på golvet i vårt mysiga rum. Idag har vi fått in en våningssäng så alla har en egen plats att sova på och soffan kommer inte längre att användas som säng. Idag har jag varit på Starbucks och snackat med en manager där om jobb och jag har även provjobbat på en frozen yoghurt bar, dvs ett ställe som säljer "yoghurtglass" toppat med frukt, choklad och annat gott. Imorgon ska jag dit igen tillsammans med de andra jobbkamraterna och prata med cheferna. Vi får se hur det går, är lite förvirrad just nu huruvida jag ska ge starbucks en chans eller bara go for detta.

Åh, imorse gick jag vilse här i området. Allt ser ju för sören likadant ut!

Ikväll blir det vinkväll med Tora och vi får se vart det leder. Ha det bra där hemma!

Puss




Uppdatering från ett mysigt London

Hejsan!

Här i London är allt bra. Jag och Elin sitter på rummet och söker utbildningar till våren. Inte för att vi tvunget vill plugga, utan för att vi ska ha en plan b om något inte skulle bli som vi tänkt.

Johanna har åkt hem till kalla Sverige, så vi är bara tre tjejer kvar nu. Vi delar ett rum i ett radhus i Paddington där ungefär 10 andra personer också bor. En knasig fransman, högljudda italienare och svenskor från göteborg är några av dem.

I lördags stack jag och Elin till IKEA och inhandlade 300 värmeljus, mysiga lampor, täcken, 5 filtar och duntossor - så frysa lär vi inte göra!

Jobbletandet har gett resultat. Jag har varit på en hel del intervjuer och ska på en imorgon. Imorgon ska jag också provjobba och idag har jag fått ett extrajobb garanterat tillsammans med Elin (vilket vi firade med shopping).

Vi har varit runt i stan och utforskat den, och vi alla har kommit fram till att vi såhär långt älskar London!














Det var allt för idag mina vänner, vi hörs imorgon! Puss

måndag i storstan

Hejsan!

Här i London är allt bra. Har sökt jobb på lite olika klädbutiker runt om i London hela dagen och imorgon ska jag och Elin runt och söka i olika caféer. Där får man jobb mycket lättare!

Vårt lägenhetskontrakt har vi struntat i, det var för mycket bindningstid och tjaffs, så vi sitter här nu och letar för fullt.

Igår jobbade Tora, så jag, Johanna och Elin turistade vid Big Ben och Covent Garden.

Nu ska vi fortsätta lägenhetsletande, ha det bra!

Fyra gums i London!

Vi är framme, bor på ett jättebra hostel, har hittat lägenhet och kanske till och med jobb (i vilket fall verkar det inte svårt att fixa ett). Det flyter med andra ord på bättre än väntat! Igår drog vi ut till Piccadilly Circus efter förfest med jellyshots på hostelet, stack hem tidigare eftersom vi var trötta och stället överfyllt av turister.

 

 

Om allt går som det ska är det här vi ska flytta in den 14e oktober...

 

... med detta underbara kök!


RSS 2.0