Nach Schweden!

Ja, nu kom jag precis hem från staden. Om två timmar ska jag iväg igen för att hinna med flygbussen. Men vad ska jag göra nu? Tentan är gjord (gick helt ok), packningen är klar, köket har jag städat...

Nu är det bara att sitta och vänta av tiden på mitt lilla rum innan jag beger mig till min Nation, Schweden. Tschüslein

Nice to meet you, anyway

10... 9... 8... 7... 6... 5... 4... 3... 2... 1......

... Och DÄR gick slutsignalen. Nu är det slut på pluggandet. Det får gå som det går.

Haha, den stora klockan här på Händelwohnheim plingade precis när jag skrev DÄR. Så signalen har verkligen ljudit. Inte bara i denna text. Utan även här, hos mig.

Packat klart har jag också gjort. Så vad ska jag göra nu? Ska jag ta ut satsdelar på allt det jag skrivit? Hade inte det varit skoj? Jag hade kunnat ImPa LiTe på er mina kära läsare.

Okej: Sofia är bäst. Hon kallas världens bästa av alla.

Sofia = subjekt, är=predikat, bäst=subjektiv predikatsfyllnad. Hon=subjekt, kallas =predikat, världens bästa=subjektiv predikatsfyllnad (världens=genitivattribut), alla = agent.

Hur många tappade intresset där? Men nu har även pappa fått lära sig ett och annat om svensk grammatik, om inte annat. Natti, natti.


Känn pepp, känn pepp pepp pepp pepp pepp....

Imorgon åker jag till Sverige! Jag längtar...

...efter svensk husmanskost, efter svenskt lösgodis, efter korgar i affärerna, efter svenska tidnigar, men mest av allt längtar jag efter... (trumvirvel) .... Det faktum att man har tid på sig att packa ner sina grejer som man precis handlat i affären utan att stressa. Hihi.

Nej.

Jag skojade bara.

Jag längtar efter familjen såklart.... Hoppas ni inte gick på det andra som förvisso kan vara väldigt irriterande här.










 


Ich bin Ihnen sehr höflich...

När jag är här i Tyskland Sie:ar jag alltid alla människor, även nära vänner, jämngamla, studenter eller sådana människor som man inte "ska" Sie:a (Ni:a i svenskan, används inte lika ofta som i tyskan). De flesta tycker det är kul att jag hela tiden Sie:ar. Jag gör det dels för att vara artig, och dels för att man slipper tänka på grammatisk kongruens då man gör det (Ich heisse, Du heisst, er, sie, es heisst). Jag har alltid undrat hur tyskar i min ålder tycker att det låter när man kommer fram och Sie:ar dem...

... Enda fram tills nu, hahaha. För Sara berättade precis att en tysk kille som läser svenska skrivit till henne att "han heter Klaus och hans livsledsagarinna heter Anna..." Livsledsagarinna?? Hihihi. Ungefär lika kul som när man Sie:ar tyska studenter (vilket man som student absolut INTE gör). Höhö. Kan inte sluta tänka på det.


Gammal eller ung? Jag Sie:ar alla! Till och med ketchupflaskor...

Satsdelar är livet

Ojojoj, blir nästan förvånad av mig själv. Har pluggat på som bara den idag. Och vet ni vad? Den tyska grammatiken känns inte längre fruktansvärd (peppar, peppar ta i trä)!  Fritt predikativ, prepositionsattribut, lös apposition, med mera är inte längre grekiska. Det är satsdelar!

Och vad som gjorde mig ännu nöjdare är att det inte blev någon lektion idag. Jag gjorde alltså rätt i att stanna hemma!


Weeeyyy

and everybody's smiling, it's so inviting

Gå till skola imorgon. Plugg hemma. Gå till skola imorgon. Plugga hemma.

Är i valet och kvalet om jag ska slösa bort två gyllene pluggtimmar på en icke givande kulturkunde-lektion, där vi bara kommer att gå igenom en text om att Freiburgare kallas för Bobbles.

Då har jag bestämt mig. Jag stannar hemma.

Det blev en helkväll hos frisören idag. Min lilla frisör blev smått irriterad på att mitt hår inte ville som han ville och där satt jag i den hårda stolen med värk i baken och den tjocka tysk-grammatik-boken i knät. Men det är väldigt roligt att se, för Francek (som är chef och äger hela Francek Friseure-kedjan) går och tittar till sina frisörer lite då och då och rättar till det som inte är riktigt rätt. Han ser ut som tagen ur Fab 5. :-).

Nu blir det lite mer plugg, efter det läggdags för att ladda upp till en dag helt ägnad åt tyska meningsbyggnader och satsdelar. Jippie!

Vi är vackra

Hamnade på Blondinbellas blogg idag, där jag fastnade för ett inlägg där hon lagt upp en fin bild på sig själv och skrivit: "Jag är sjukt vacker". Jag kunde inte låta bli att kolla på de kommentarer hon fått på detta inlägg, och det såg ut precis som jag trott. Mer än hälften av de hundrasextio som kommenterat var tjejer som skrev meningar i stil med "du är inte så sjukt vacker, du är vanligt söt bara, inget mer" eller "var tog ödmjukheten vägen, man ska inte ha så bra självförtroende" eller "du är inte vacker, du är ful, du har dålig självkänsla, därför måste du bevisa för alla hur vacker du tror att du är".

Okej. Ta ett djupt andetag nu. Såja. Jag blir så sjukt irriterad på sådant här. För samtidigt som vi hela tiden uppmanas att tycka om oss själva - i TV-program, på föreläsningar, i tidningar eller av nära och kära - samtidigt väljer vi att trycka ner andra.  Tycker Blondinbella att hon är vacker är det ju hennes ensak, det är ju inget som gör mig fulare och mindre värd på något sätt.

Vi behöver lära oss mer om självförtroende och självkänsla. För det är där det ligger. Brist på det är anledningen till att tjejer tittar i skolkatalogen och bedömer andra tjejers utseenden för att om möjligt hitta något fel. Sminkar man inte sig för mycket, är det längden det är fel på. Eller brösten. Eller finnarna. Ja, ni fattar grejen. Tänk om alla kunde lägga upp en bild på sig själva på nätet och skriva  "Jag är vacker" under, utan att mötas av kommentarer som "Nej, det är du inte alls."

Tror ni det skulle funkat? Kom igen! Klart det skulle gå!


Vi är vackra.


 


bomber och granater

Ojojoj, här exploderar det som aldrig förr. Men var lugna, det är bara fyrverkerier, även om det låter mycket värre än så. Skulle tippa på att ramadan är över och att det är därför det skjuts raketer som aldrig förr, men jag kan mycket väl ha fel. Rätta mig i så fall.

Hjälp, det vibrerar i golvet av dessa raketer...

... Men nu slutade det, äntligen.

Jaha? Vad ska jag skriva om nu då... Nu när bomberna tystnade. Inte för att det hade varit roligt att läsa ett helt inlägg om hur högt det lät här, hade nog fått er att tappa intresset ganska fort. Ungefär som när jag läser der Tod in Venedig. Att jag tycker att den är svår är väl ingen nyhet, men när till och med tyskarna reagerar på hur tillkrånglat och poetiskt språket i boken är, ja då börjar jag undra varför vi inte kan läsa något så lättsmällt som... Harry Potter? Nej det är nog inte så lätt det heller, om jag ska vara ärlig.

Förresten, imorgon ska jag till frisören och testa håruppsättning inför turnén samt James Bond-showen. Kul! Vi har ju som sagt fått schemat till turnén och det blir en massa bussfarande och övernattningar på hotell. Men det gör ingenting, dann werde ich ja nur Deutsch sprechen ;-).



Min modellvännina Lisa, hennes kompis, Amelie och jag på Kagan i torsdags. Mannen i bakgrunden har jag ingen aning om vem det är. Jag är varm som vanligt efter mycket dans :-).

I never wanna let the sun go down

Jag sitter här med en massa papper om fritt predikativ, objekt i alla dess former, konjunktiv och passivformer. Låter det kul? Mjaa, jag börjar tröttna något iallafall. Måste ta en paus. Blir nog en vända in på stan sen. Har en del att fixa!

Hihi, kolla vad jag hittade på internet! Synd bara att jag inte kan rösta då jag är i Tyskland, men i helgen ska det röstas som om det inte fanns något annat. Höhö. Nej nu låter det som att jag tänker rösta 1000 gånger. Och det är ju fruktasvärt, eller hur? För jag vann ju bara för att jag är rik... Nej, inget sånt trams nu. När jag kommer hem ska jag rösta på nummer 9 för det är min syster. Jag hejar på henne och jag vill att hon ska vara lucia, därför tänker jag rösta på henne. Go Gums!



 

Adjö.

Nothing's gonna change the world, if you don't do it baby

Hej alla glada!!

Hoppas allt är bra. Med mig är det finfint, är nästan precis hemkommen från dagens generalrepetition inför hårturnén samt Jamesbondövningen. Det ska tydligen vara med en modell, som varit med i Tysklands next topmodel, som ska turnera med oss. När jag frågade tyskarna vem det var så sa dom: "Waaaas? Weisst du nicht wer Gina Lisa ist?". Nej, jag gör ju inte det, tänkte jag. Jag är ju svensk. Iallafall, nu fick vi scheman och sådant till hårturnén och det känns jättekul! Ska köpa med mig en stor, fet hemmakvälls-påse med svenskt godis, som jag och Amelie ska ha och mumsa på alla de timmar som kommer att spenderas i bussen. Jag längtar!

Kanske ska jag bli svenska lärarinna? Lärde ännu en av modellerna lite svenska idag. Så nu kan han på svenska säga "Tyskan har tre genus; maskulin, neutrum och feminin. I ordboken anges genus med bestämd artikel." Är jag inte duktig? Innan dess har jag bland annat lärt Josip säga "rullebör" och "roligt" med skånskt uttal. Nu klarar de sig utan problem i Sverige.

Igår stack jag till Pers studentkorridor där det var förfest inför en svartklubb. Jag hängde inte med till svartklubben dock, men det hela var väldigt trevligt, speciellt när Per skulle förklara Österlensnytt för sin mitbewohner. "Osterweichnachricht" (direkt översatt).


När vi väntade på spårisen. Jag & Sebastian skulle hem - de andra till svartklubben.
   

1. Per, hans mitbewohner och en annan snubbe. 2. "Daumen Hoch" 3. Eric, Maria och Hjalmar

I take U to the Froh zu sein

Abend... Snart ska dra iväg till gymmet en sväng.

Igår var det ju FN-dagen. Det firade jag, Hjalmar, John, Elin, Per, Sebastian och Eric med att ta en öl på Atlantik-café (eller jag tog coca-cola men ångrade mig i det ögonblick då jag såg att det fanns Almdudler på cafét, men det var försent att ändra sig, schnüft). Vi skålade då och då för FN och för Dag Hammarsköld och Tryggve Lie. Är det FN-dag så är det. Sedan spelade vi lapp-spelet igen, det där där man skulle skriva något på en lapp och sedan lägga det i en hatt. Därefter ska man dra en lapp ur hatten och ge lappen till den personen man tycker passar ordet bäst. Grymt kul!

Sedan gick jag och Eric på Freiburgs gator och gjorde om hiphoplåtar till Froh zu sein. Rubriken är alltså en textändring (till det bättre?) av 50 cents Candyshop.



Jag - nevös och "liten" precis när tåget tar fart mot Freiburg där jag ska spendera de kommande tre månaderna. Gud vad  nervös jag var! Och så liten jag kände mig... Och som jag har VUXIT nu. Jag trodde inte att det skulle bli så bra som det har blivit. Jag ångrar inte för en sekund att jag åkte hit!

Ingen stress, bara fart och fläkt ändå



Du är så söt som en prinsessa, och jag är prinsen... som vill ha... kungariket! Ja, jag lyssnar på Pontiak.

Äntligen sovmorgon! Hur skönt som helst att äntligen få sova ut... Dock vaknade jag vid 10-tiden av ett flyglarmsliknande ljud, vilket lät som att det var krig på gång. Ganska läskigt, faktiskt.

Jaja, idag ska jag nog in till stan en liten vända med Sara. Jättefint väder är det idag! Ikväll är det någon monkeyparty-abend, där man betalar 15 euro och får gå in och ut som man vill i stadens alla klubbar. Vet dock inte riktigt hur det blir ikväll, eftersom genrepet imorgon inför hårshowen hänger över mig. Sist var de ju inte jätteglada på oss då vi var okoncetrerade och jag fick bli deras lilla hackkyckling. Det känner jag inte för igen.

Den som lever får se :-).

Ha en trevlig kväll!

Hejsan!

Ska alldeles strax in till stan och ta en öl med några klassisar. Pratade precis med gums, vilket påminde mig om det som komma skall. Om exakt en vecka är jag förhoppningsvis i Sverige för första gången på två månader. Ska bli kul att få träffa alla igen, och då menar jag verkligen alla, eftersom pappa ska ha fest och en hel del gäster förväntas komma. I och för sig hinner jag inte träffa några kompisar vilket givetvis är lite synd, men heeyyy, vi träffas i jul ;-)

Ha en supertrevlig fredagskväll!


Happy hour på aspect

Äntligen fredag!

Halli hallo

Idag var sista dagen i skolan innan tentan om exakt en vecka. Så hela nästa vecka blir det bara en jädrans massa plugg, men men. Igår var vi ju på Kagan! Det var helt okej, lite tråkigt bara att det var skola så tidigt idag, hade velat stanna där mycket längre. Men vi dansade en del i alla fall och det var ju bra :-).

Denna helgen har jag inga som helst planer för, och det är väldigt skönt. Ja, i och för sig så är det genrep till hårshowsturnén på söndag samt en mycket viktig repetition inför Bondshowen (det var extra viktigt denna gången att vi kom i tid, det skulle komma väldigt "viktiga" människor och kolla... ojojoj). Ikväll blir det väl förmodligen spelkväll hos någon av oss, vilket alltid är lika trevligt!

Idag när vi var på mensa och åt, diskuterade vi vilka nationaliteter vi såg ut att ha, och vad vi skulle gissa att vi kom ifrån om vi inte visste. Jag var tysk-brasiliansk med samiska ögon och kroatiska drag, Amelie såg ut som en rysk konståkerska med svensk näsa och amerikanskt ursprung och Sara blev helsvensk. Höhö.


Tysk? Brasiliansk? Same? Kroat?


Nu ska jag underhålla mig med att titta på svensk tv på nätet! Adjöss!


Partynight!

Sitter här framför datan med en skål yoggi med fitnessflingor (!) och två mackor och lyssnar på dansmusik. Idag ska det svängas om på Kagans golv! Ser fram emot det! Blir nog inte allt för länge, dock, eftersom skolan imorgon hänger över en. Jaja, kul ska vi ialla fall ha, vi svenskar är ju kända här för att dra igång partyt, haha.


Höhö, jag förfestar själv med min schokodrink ohne Rom. Nej ska snart sticka faktiskt, ska träffa klassisarna ute så ska vi gå och ta en drink eller liknande. Ha en trevlig kväll! 

Grått och blött

... är det i Freiburg idag.

Usch vilket väder här är. Himlen är svart och regnet bara öser ner, som det gjort hela dagen. Ganska mysigt i och för sig, sitter här invirad i min filt med en varm kopp te till. Nu är det höst! Hur är vädret i Sverige idag?

Idag har jag varit på museum om Freiburgs historia. Det var i ärlighetens namn fruktansvärt tråkigt. Vi har redan tjatat ut alla kartor på Freiburg under alla möjliga tidsepoker som finns innan på lektionerna, så det var inget nytt precis. Och nu sitter jag här djupt försjunken i Der Tod in Venedig som skall vara utläsen till tisdag. Då och då får jag dock ett gott skratt, då Josip eller Malin skickar ljudklipp till mig på msn. Hahahaha :-).

Nu ska jag ringa pappa hade jag tänkt! Sedan ska jag och Sara ha en chill-kväll, (vi orkar inte träna i detta väder) och imorgon blir det party med stort P. Eller njaaa, kanske inte eftersom det är skola på fredag, sista lektionen innan tentan, men dans med stort D kan jag i alla fall lova att det blir!

Adjöss-pöss!


Snart är hela syskonskaran åter samlad! Längtar!

Pappa 50 år!

Jaaaaa, det stämmer! Det är en stor dag idag, för fadern fyller jämt! Ett halv sekel, för att vara exakt. GRATTIS!!!!!



Hahahahaha, söt bild, eller hur? Ett stort grattis från mig och Tyskland!

Hoch soll er leben
Hoch soll er leben
Dreeeeeimal hoooch!


Durch die Nacht und das dichte Geäst, damit du keine Ängste mehr kennst.

Lika viktigt som det är att be om förlåtelse, lika viktigt är det att förlåta. Så känner jag just nu. Jag vill att ni alla ska veta att jag älskar er, vad som än händer. Jag vill att alla ska må bra, även om jag förstår att det kanske inte är så lätt alla gånger. Och om det hjälper - vilket det kanske inte gör just nu - så ville jag bara säga att jag mår bra. Att jag inte är arg eller sur eller ledsen. Jag mår bra. Men det vill jag ju att alla ska göra...





 


Inlåst!

Hejhej!

Idag hade vi först en lektion med syntax och därefter en och en halv timme litteratur. Väldigt drygt. När timmen var slut skulle jag snabbt in en vända på toaletten för att sedan gå ut till de andra klassisarna som stod utanför byggnaden och väntade. Men när jag precis tagit mig ut ur toan möts jag av Lina som säger "Sofia, vi är inlåsta...". Läraren hade alltså glömt bort att vi var kvar i rummet och sedan gått och låst dörren bakom sig. Elin som har extranyckeln, var för dagen sjuk, vilket hon aldrig varit innan, så alternativen var: ringa till Elin och be någon hämta nyckeln (skulle innebära att vi fick vänta i klassrummet en timme) eller att hoppa. Efter många telefonsamtal klättrade jag ut genom fönstret och tänkte optimistiskt att det här är minsann inte högt. Men usch, det var det. Lite mer än 2 meter skulle jag tippa. Som tur var, var Sara, Maria och Eric kvar, de misstänkte att vi blivit inlåsta, så Eric fick vackert ta emot mig och Lina när vi försiktigt tog oss ut genom fönstret. Osmidig ´som jag är kan jag erkänna att jag var lite smått rädd för att trilla ner. Men det var kul med lite extra spänning i vardagen såhär efteråt, även om jag har lite ont om armarna!


Hade kamera med mig. Var tvungen att föreviga detta missöde. Lina i bakgrunden ringer runt till folk som kan tänka sig att hämta nyckeln hos Elin.



Sara och Maria fick stå och vänta på att jag och lina skulle bli modiga nog till att hoppa.
Grattis än en gång, gums.

GRATTIS SIS!


Johanna - eller gums som du kallas av mig - idag fyller du 17.:-). Jag skulle vilja vara hos dig och sjunga "Ja må hon leva" så fint jag bara kan och sedan överlämna mina presenter. Men nu är jag i Tyskland och du är hemma. Men jag hoppas att du vet att jag tänker på dig idag! :-)

Gums är inte bara min syster, utan min bästa vän. Vi kan prata om allt, ja, exakt allt. Du har alltid funnits vid min sida då jag haft det jobbigt, och jag hoppas att du känner att jag varit där för dig då du haft det svårt. Samtidigt har vi också så otroligt många roliga minnen ihop. Vi har ju växt upp ihop, rest ihop, partajat ihop, gått i skola ihop, ja allt egentligen. Det är så himla skönt att ha en syster som man kan dela sina skratt (och kläder) med, det blir ju så mycket roligare då. Nej du gums, jag hoppas att du får en fin dag idag, för det är din dag, för 17 (höhö)!

GRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATTIS ♥



   

Ja må hon leva, jaaaaaaaaaaa må hon leva!

...

Jag har kämpat i flera år med att bygga upp mig själv. Återställa de ärr vissa människor givit mig. Varenda liten del av mig själv har jag själv lyft upp. Det känns så längesedan jag gick på Freiburgs gator i takt till glad musik och tänkte; vad lycklig jag är, inte ens den tyngsta stenen kan trycka ner mig nu. Men som en kraftig jordbävning är jag nere på noll igen. Eller är jag det? Jag vet inte. Jag orkar inte bry mig.

Idag är jag fortfarande trött. Vi skulle berätta om vår projektarbetesidé på Landeskunden och jag måste erkänna att jag var smått nervös för hur Thomas Bauer skulle reagera på min och Saras idé, om ett salladsföretag som månar om studenters hälsa. Men han tyckte att det lät skitbra, och ville verkligen läsa resultatet när vi blir klara. I övrigt var lektionen grymt tråkig. Jag och Amelie satt och ritade av våra manliga modellkolleger. Vi har smeknamn på alla, såsom "indianen", "fisken", "fyrkanten", "slisket" med mera, med mera. Så kul har vi, och vet ni vad det bästa är? Ingen fattar vad vi säger!

När jag kom ut ur skolan stod Josip och Stevi där och väntade på spårvagnen. Jag och Amelie stod och skrattade med dem ett tag, och vi fick inbjudningarna till den stora stundentfesten som äger rum på Torsdag, på Kagan (var annars?). Jag längtar dit som bara den, då ska jag ha kul och jag ska vara snygg. Jahajäklar vad snygg jag ska va. Och dansa ska jag! Köpte sedan presenter till Gums, hon fyller år imorgon. Jag tror hon blir glad faktiskt. Jag hoppas det :-). Förresten; grattis kusin Wilhelm!

Jag vill inget hellre än att vara hos dig min älskade syster.  ♥




Söndag

Idag har jag varit på Lauftraining hela dagen lång. Vi började på biografen där vi övar till James Bond-showen. Vår agentinna blev nog smått irriterad på oss, eftersom vi inte var så koncentrerade idag. Å andra sidan ändrade hon programmet ungefär 20 gånger, så den bristande koncentrationen blev förmodligen ett resultat av det.

Senare drog vi som skall ha "håruppsättning" på hårturnén till Dance Emotion och övade på koreografi. Sedan kom killarna och de tjejer som ska klippa sitt hår och det hela blev väldigt trevligt då man fick chans att se allas program. När jag sedan skulle gå hem träffade jag på Per, Eric och John på stan. Jag slöt upp med dem och gick och åt en tysk currywurst. Riktigt gott!

Nu är jag TRÖTT. Har inte fått sova ut denna helgen känns det som, så det blir att gå och lägga sig tidigt ikväll. Bye!


Zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Dagens trip till Strasbourg

Bonjour...

Idag har jag, som ni kanske redan anat om ni läst tidigare inlägg, varit i Strasbourg. Det blev ingen sovmorgon idag, klockan 09.03 gick tåget från Freiburgs Hauptbahnhof. Dagen har varit supertrevlig, vi har verkligen varit riktiga turister, ständigt med kamerorna synliga i händerna. Vi gick till den gamla katedralen som var jättestor och mäktig, sedan strosade vi runt i gamla stan, som är ett av UNESCO:s världsarv. Bara det skvallrar om att det var fint. Sedan gick några av oss till Europaparlamentet och kollade... Som en gammal samhälleeuropa-elev var det faktiskt väldigt häftigt att se. Jag tror att ni forna S3EU:are + Sören skulle blivit mäkta stolta över mig, då jag stod framför byggnaden och sjäng I LOVE EUROPE, med körsång utav Eric och Amelie. Filmbevis finns - det framkallade många goda skratt hos oss alla.


Jag och Eric stod på Klebers Torg och sjöng "Froh zu sein".


Visst är den mäktig? På denna bild ser man inte ens tornet...


Malin och Per på en fin karusell som vi åkte... Den var faktiskt fin även om man kanske inte kan tro det på just den här bilden...



Är man i Frankrike så är man. Baguette, tack!


Jag i en otroligt mysig del av stan.


Traditionell hopp-bild. I bakgrunden ser ni Europaparlamentet.


Inte alla har lekt tagen på Europarådets park. Jag, Eric och Iréne är i alla fall tre som kan stoltsera med det.


Eric, Iréne, Maria, Amelie & Jag vid EU-parlamentet (som inte syns på bild).


Söt?


Europaparlamentet

Så - det blev lite bilder till slut :-). Ska gå och lägga mig tidigt ikväll då vi har lauftraining heeeeela dagen imorgon. Natti.



Frankrike, nästa!

Ja då är det klart och bestämt att jag och några klassisar drar till Strasbourg imorgon. Blir med andra ord min första vistelse i Frankrike och jag anar att vi denna gång ska vara riktiga  turister vilket kommer att bli spännande. Förhoppningsvis har Sörens lektioner och Europaforum i Hässleholm satt sig fast i minnet. Europaparlamentet, here I come!

Har varit på Vauban idag, först hos Per där vi rullade väldigt kletiga chokladbollar och sedan hos Eric där det spelades UNO och skrevs noveller. Hahaha, det lyckas alltid bli roligare för varje gång novellerna skrivs.

"Himlen fylldes av stjärnor då John för första gången träffade Vladans brorsa. Kärlek vid första ögonkastet. Amelie förblindades av den skönhet som Vladans brorsa spred omkring sig. - Jag vill ha dig inatt, viskade Amelie i hans öra. Han svarade: -Froh zu sein, men blev naturligtvis avbruten, slängde ut honom ur fönstret och ropade med bruten stämma: -Jag älskar bysamtinsk mosaik!!"

Jag är medveten om att ovanstående text är något intern, men grymt roligt var den i allafall, och mycket mer finns det!

Och så imorgon blir det då Strasbourg. Ser fram emot det! God natt!


Grisigt?!

Idag är det en toppendag! Det är fredag och jag är på bra humör.

Men lite irriterad blev jag idag på en av mina tyska roomates som bott här i något år kanske, men som varit hemma hela tiden som jag varit här fram tills nu. Det var hennes tur att städa badrummet denna vecka, och hon gjorde det idag. När jag sedan går ut i köket är en lapp fasttejpad på bordet, där det står "Sorry girls, but i don't want to clean the bathroom when it's that nasty, dont forget that we living togheter here!". På engelska alltså. Som en pik direkt mot mig och min amerikanska granne. Jag blir lite less, för jag är den som har städat när tyskorna inte varit hemma, jag har städat efter mig i princip alla gånger som jag smutsat ner någonting och jag lämnar ALDRIG ääcklig disk stående i vasken som alla mina andra grannar gör. Därför blir jag lite ledsen när hon pikar oss så, som om vi är riktiga grisar. Jag vet att det är jag som varit den av mig och min amerikanska granne som städat allra mest, kanske till och med bara, men det känns så lågstadiet att komma och säga "det var inte jag...". Jaja jag vet inte hur jag ska göra med denna kritik, men jag vill inte ses som någon äcklig gris för jag har inte smutsat ner mer än någon annan.

Nu ska jag till Per och baka chokladbollar som vi ska ha med oss till Strasbourg imorgon :-). Därefter blir det spelkväll med charader, haha. Ha en supertrevlig fredag, alla!

Herzlich Willkommen

God kväll!

Innan jag går och lägger mig vill jag bara välkomna två nya läsare. En fågel viskade i mitt öra att dessa två älsklingar hittat hit... Jag pratar om OMA x 2! Hoppas ni mår bra :-), om två veckor syns vi!

Hihi


Klädprovning till James Bond-showen

Har precis varit och provat kläderna till James Bond-visningen om två veckor. Det är totalt tre ombyten; casual, underkläder och aftonklänningar. Jag ska vara med i de två sista. Provade därför först ut underkläder och det blir svart för min del. Ganska heltäckande, med päls och halsband så det känns inte så konstigt. Det som dock blir lite lustigt är hela förgiftningsscenen som kommer ske i underkläder. Killarna kommer alltså bli serverade en cocktail i kalsonger av en tjej i trosor och bh. En av dem dör och kommer att släpas ut av andra killar i kalsonger.

Aftonklänningen var väldigt fin. Svart med ett tight liv, ett sammetspänne med strass i mitten och sedan en enkel, lång volangkjol.

Imorgon är det fredag! Äntligen! I helgen har vi pratat om att åka till Strasbourg, vilket låter hur trevligt som helst. Hoppas verkligen att det blir av!

Gute Nacht

Ikväll när jag var en kort vända på stan, kom en kille fram till mig med en pärm i handen. Okej, tänkte jag, ännu en av dessa undersökningar på gatan. Det var det också, och han malde på som bara den om extrajobb och att han kom från Holland så jag avbröt lite försiktigt och sa att jag inte var från Tyskland, varpå han svarade: "Va?! Det kunde man verkligen inte höra!". Självförtroendehöjare? Jaaaaa....

God natt vänner

Ons(seg)dag

Hej!

Har satt på mat på spisen. Faktisk en av de få dagar jag äter lunch hemma. Skärpning.

Idag fick vi reda på resultatet på våra två tentor som vi hade för ungefär en månad sedan. Den ena om Landeskunde och den andra om ord, och vet ni vad? Jag klarade båda. Inte med högsta betyg, men jag klarade dem. Jag är inte här för att få bäst resultat. Jag är här för att lära mig tyska och för att ha kul. Jag ser detta lite som ett körkortsprov. Det spelar ingen roll hur mycket man fick då man skrev upp, huvudsaken var att man klarade det. Det spelar alltså för mig ingen roll vad jag får på tentorna, huvudsaken är att jag kommer hem till Sverige igen, med mycket bra tyskakunskaper och en jädrans massa erfarenheter i bagaget. Andra klasskamrater kanske ser den här tiden i Freiburg annorlunda, men så här ser jag på det. Får jag bra betyg är det bara en bonus!

Imorgon ska jag prova kläder på Breunninger till James Bond showen. Är grymt förväntansfull eftersom vi ska gå i aftonklänningar. Ska också ta en fika med dem som ska läsa B-kursen här nere och diskutera hur den kommer att se ut (har alltså sökt B-kursen här nere till våren).

Nu ska jag underhålla mig lite med datorn. Har inga läxor idag och det är så himla skönt! Pöss



Shake, shake!

Fotbollskväll!

Hej mina vänner.

Kom precis från stan. Har lämnat tillbaka pumpen som jag lånade, över en bit mat med pumpägaren och dennes kompis. Kompisen hade ännu inte hämtat sig från det faktum att jag var tjej och visste var Zlatan spelat innan Inter. De tog sig en titt i min tyska grammatikbok och lärde sig användbara uttryck som "dricka som en svamp" med mera. Väldigt underhållande. Nu är jag som sagt hemma igen och om tjugo minuter är det fotboll här hos oss på Händel, sedan förhoppningsvis Spelkväll hos någon av oss. Har man inga läxor måste man ju fira! :-)

Oj. Nu börjar det visst regna. Vill ni förresten veta en skön sak? Här är 22 grader och för varmt med jacka. Hur är vädret i Sverige? ;-)

Hejdå gums!

Hallo

Har suttit och läst "Romeo und Julia auf dem Dorfe" nu i två timmar och har 20 sidor kvar. Förstår inte jättemycket om jag ska vara helt ärlig då boken är från 1855 och på tyska.

Var och lämnade Johanna innan på stationen. Nu är hon i luften på väg mot nordligare breddgrader anar jag... Det har varit så himla kul att träffas igen, jag tror inte vi har varit ifrån varandra så länge som nu. Men ändå var det som om vi träffades igår, när vi väl stod på stationen i Freiburg och kramade om varandra. Så är det med systrar :-). Hur som helst har helgen varit jätterolig med massor av dans, shopping, kinesmat, te, svenskt godis med mera. Allt detta självklart i sällskap av gums. Så jag tackar för helgen som gått - nu blir det nya tag.

Nu ni, nu ska jag åter bege mig in i Romeo und Julias förtrollade värld. Bis später!



 


Stuttgart, München & Berlin next!

Hej alla läsare!

Jag och syster kom precis hem från stan. Har haft en mysig middag på en kinesrestaurang som serverar mycket god mat. Vi gick och tog en kopp te på ett Uni-Café där vi satt ett tag och snackade en massa skit.

Tidigare idag var vi på Lauftraining. Först på bion där vi övade gång till James-Bond-premiären. Det visade sig att vi verkligen, bokstavligt talat ska leva in oss i James Bonds karaktär, då killarna ska mucka med varandra på catwalken för att sedan ha slagsmål. Eftersom inte alla killar var där idag fick jag vara stand-in. Sedan övade vi på underklädes-durchgangen och då ska jag gå. Där var det en "förgiftningsscen" då Josip förgiftas av en cocktail och dör. Sedan kommer vi in i våra snygga undisar. Skitkul kommer det att bli!

Efter bian stack vi till den gamla vanliga Lauftrainings-lokalen, där Franceks team var på plats (frisörteamet som skulle välja ut de som skulle gå fårschowen). Vi som inte ville klippa vårt hår (7st) utan bara sätta upp det fick gå först. Vi gick bara två gånger sedan berättade en av frisörskorna att det var 5 som kommit med i showen. Det var med andra ord två som inte kom med. Och jag var en av dom... SOM KOM MED!!!!! Weeeeyyy... Fattar ni??? Jag ska till Berlin, Stuttgart och München och låta mig friseras av proffs. Skiiiiiittttttkuuuuuuuul! Amelie kom också med och hon ska klippa sitt hår, hon är snäppet modigare än jag, haha. Nej men fy sören vad kul det ska bli. Jag längtar så jag håller på att spricka.

Håret ska klippas på scenen i takt med hög musik och dans. Jag och Johanna fick vara stand-in för två modeller, och jag måste säga att Johanna gjorde det med bravur.

 

Adam & Eve heter min agentur. Min första fotoshoot. Vad tycks?


En liten (förhoppningsvis) trevligare bild ifrån Fredags, på förfesten innan Kagan. Fiskminen it is.





Saturday

Hejsan alla glada!

Idag har jag och syrran gjort stan. Hittade en superfin klänning som skall användas vid det tillfället då en viss person fyller 50. Vi blev förföljda av en snubbe som trodde vi var tvillingar och som också ville ta en kaffe med oss. Han följde verkligen efter oss, så Johanna tog upp mobilen och skrek "Oj, es klingelt!" varpå hon "svarade" för att sedan säga "ursäkta det var våra pojkvänner Göran och Lars som väntar på oss på stationen". Sedan gick vi. Men inte till stationen.

Nu ska vi ner till stan och ta en bit mat och en drink. Tror inte det blir så jätte mycket mer sen eftersom jag har tidig lauftraining imorgon på Biografen där James-Bond-showen ska äga rum. Sedan ska jag till Francek (en frisör dit vi gått på en casting till en stor hårshowsturné) för att få reda på om vi kom med eller ej. Ärligt tror jag inte jag kom med, eftersom jag inte vill klippa av mitt hår, haha.

Ha e trevlig lördag!


Party all the time

Hej! Nu är Johanna kommen! Vi sitter på mitt rum och spelar bra dansmusik, som vi kanske kommer att skaka loss till ikväll. Vi ska nämligen utnyttja våra gratiskort till Kagan för första gången idag och jag ser fram emot natten :-).

Har också skrivit det omtalade grammatikprovet idag. Så svårt var det inte, men en hel del slarvfel kom jag upp i, fick jag veta nu i efterhand. Blev lite smådeprimerad då jag först trodde att man bara skulle ha 16 fel för att få G (max är 70 p). Jag tänkte att jag inte helt omöjligt kunde komma upp i det antalet. Men sedan visade det sig att vi får ha 26 fel på provet och därför kan jag nu fira ikväll!


Visst är syrran söt? :-)

Torsdag

Hej hej

Nu sitter jag djupt försjunken i den tyska grammatikens förlovade land. Johanna har landat i Basel! Sitter här och hoppas på att hon hinner med flygbussen 20.00 så att hon inte behöver vänta i Basel i 2 timmar. Jag känner mig färdigpluggad. Kan verkligen inte allt, men jag tycker det är svårt att lära sig grammatik genom att läsa det i en bok. Man måste liksom förstå det och tillämpa det i verkligheten för att förstå hur allt hänger ihop.

Vi får helt enkelt se hur det går på tentan imorgon. Nu kommer snart Johanna, och det ska bli otroligt skönt att live, face to face, få prata av sig lite. Jag har mycket att berätta om, och det kan jag tänka mig att syrran också har, hehe.

Måtte hon bara hinna med den tidiga bussen...

Wiedersehen

Idag kommer hon!


I don't wanna work today, I don't wanna work today

Nu är det färdigpluggat för idag mina vänner! Dessa två herrar som skrivit vår älskade grammatikbok får vackert vänta till imorgon, då jag till 100% kommer ägna dagen åt deras tyska grammatik. Tschüs!


Är de inte söta så säg!

Mittwoch

Okej. Jag måste plugga! Kom precis hem från stan, med en stor pump i handen :-). Haha, jag tror ärligt talat inte att det är rätt pump, men det löser sig, för jag kunde i värsta fall låna en madrass av min roomie, så ta det lungt gums.

Jag hängde med på en lunch med Josip, Benny och den tredje som heter något i stil med Stepi. Vi gick till ett Uni-café och drack te (eller jag gjorde det, killarna tyckte att jag var väldigt engelsk...) och kaffe. Jag blev faktiskt bjuden på min lilla kopp, eftersom ja visste var Zlatan spelade innan Inter. Zlatan är deras gud, ungefär.
 
Men nu måste jag verkligen plugga. Inget mer fikande idag för min del, inte. Och Gums? Imorgon syns vi!!


Jag som Fräulein Heidi aus Tirol.

Framsteget!

Halli hallo.

Jag har pluggat i stort sett hela dagen. Tysk grammatik, och nu också en bok som ska vara utläst om en vecka. Den är inte jättetjock, men eftersom Johanna kommer på torsdag hinner jag förmodligen inte läsa i helgen:-).

Idag har jag för första gången också märkt DET. Det som jag faktiskt är här för. Det första framsteget i tyskan. Jag är inte rädd för att prata, och det löper på hur bra som helst. Än finns det mycket att förbättra, men just det faktum att jag är rädd för att det ska låta som rena grekiskan när jag pratar har jag kommit över. Det är ju tyska jag läser, inte grekiska. Så nu ska jag ut och laga mat samtidigt som jag på tyska socialiserar mig med mina roomies! Ha det bra!

Måndag so far

Hallo.

Nu är jag hemma igen. Nu väntar bara en massa plugg i den mindre roliga grammatikboken.

Hade som sagt bara en lektion idag - Landeskunde. Landeskunde är väl det som är mest givande än så länge av de ämnen vi har. Efter lektionen satte jag mig vid Bertoldsbrunnen och spelade spel på min Ipod samtidigt som jag väntade på Josip, för att ta emot de 30 frikorten som han gulligt nog fixat åt oss svenskar :-). Han hade sin kompis med sig så vi drog och åt lasagne och snackade om Sverige, Zlatan och Charader. Väldigt trevligt faktiskt. Och inte nog med fribiljetter till Kagan, nej, nu ska dom fixa en luftmadrasspump till mig också, så att jag inte behöver lägga ut pengar på det. Luftmadrassepumpen ska jag givetvis ha på torsdag, då gums kommer :-).

Nej nu ska jag som sagt plugga. Adjö!

Morgonstund har guld i mun

God morgon!

Idag börjar jag inte förrän 11.00 eftersom det är tentavecka. Välbehövlig sovmorgon, med andra ord.

Idag står följande på schemat:

Skola
Träffa Josip (Vladan) och få gratiskorten till Kagan
Plugga
Tvätta
Träna
Plugga

Förresten, alla mina room-mates är tillbaka! Ja, du läste rätt - även tyskorna! Äntligen är vi nu en enad kvartett!

Jag blir glad :-)

Okej, jag tror ni vet vid det här laget att jag inte alls kan koncentrera mig på plugget just nu. Därför tog jag en rask promenad  in till stan med bra musik i öronen. När jag var mitt i city vinkade två söta tjejer helt plötsligt på mig. Jag tycker det är så himla pinsamt när man inte känner igen personer som hälsar, så jag skämdes ganska mycket när jag frågade vem de var.  I alla fall, den ena var modell och hade varit på lauftraining med mig i söndags. Då var där mycket mer folk än vanligt, så jag kom faktiskt inte ihåg henne. Men hon kom ihåg mig och hon sa att jag var den vackraste hon sett och att det sken om mig i hela rummet. Jag blir så himla glad. Av någon anledning känns det som att ingen skulle säga så i Hässleholm.

Nu SKA jag plugga.

Inställt

Mööööööög. Lauftrainingen är inställd. Höjdpunkten på veckan ju, haha. Nej men jag var precis på väg att gå då jag hör min sms-ton på min tyska telefon. Schade!

Så nu måste jag plugga hela dagen. Det känner jag verkligen inte för. Jag kan inte koncentrera mig!

Måste plugga. Måste plugga. Måste. Plugga. Måste. Måste. Måste. Måste. Måste. PLUGGA.

Ahhh...

Spiel-Abend

Hejhej. Här skiner solen som den brukar göra om söndagarna. Riktigt härligt faktiskt. Ska snart bege mig ut i värmen för att ta mig till dagens Lauftraining.

Igår var det "lekkväll" hos Maria. Per, Amelie och Elin hade bakat underbar kladdkaka. Vi hade charader och gjorde berättelser där man skriver en mening om vad som helst, för att sedan skicka vidare till den andra som fortsätter utan att veta vad den innan skrivit. Resultatet blev riktigt jäkla kul;

"Heidi från Tyrolen var ute på Rügen som är Tysklands största ö. Den som inte kan simma förtjänar att begå tidelag med näbbdjuret. Svetten rann och flödade och lämnade kvar en doft som påminde om när jag fick så dålig mage efter den där sourcream chipspåsen, 500 gram..."

Hahahahaha...

Nej jag måste verkligen plugga. Och laga lite mat. Ha en bra söndag!

Oktoberfest!

Guten Tag.

Har försökt plugga som bara den men det har inte gått. Har svårt att koncentrera mig och det är ju kanske inte så konstigt. Jag tog i alla fall en trip in till stan för att fylla på mitt kontantkort samt leta luftmadrass till gums. Träffade min modellkollegas bror (som förövrigt var väldigt sliskig mot Amelie i lördags) och fick tillfälle att prata lite tyska.

Igår hade vi då den efterlängtade Oktoberfesten. De flesta hade verkligen ansträngt sig med att se ut som tyskar - något de lyckats med. Själv var jag Fräulein Heidi aus Tirol, med kringlor ihåret, hängselkjol och blommig blus. Vi drack öl och åt en massa tyskt snacks, som korvar, korvchips (?), kex, bröd etc. Samtidigt lyssnade vi på tysk radio och spelade ölspelet.

Vi lekte också en annan rolig lek somgick ut på att alla skulle skriva små lappar med egenskaper eller saker på. Lapparna la vi sedan i min hatt och var och en skulle sedan i tur och ordning ta en av dem, och sedan ge lappen till den som de tyckte passade egenskapen på lappen bäst. När alla var utdelade läste vi upp vad det stod på våra lappar. Jag fick bland annat; Pruttkudde (varför?), toll, superbra, barnslig, fräulein, geil (kåt???????), äkta tysk, skön och "skulle vinna ett marathon". Faktiskt en mycket rolig lek, men se till att alla får lappar, för det fick inte alla igår och det är lite tråkigt.

Ikväll vet jag inte vad som händer riktigt. Jag känner som valigt för att dansa av mig lite, men jag tror att många är ganska slitna efter gårdagen. Nåja, vi får se, något blir det i alla fall. Vad händer i Sverige?

Trevlig kväll :-)



Här mina vänner - här får ni en liten söt bild på hur jag såg ut igår. Mer bilder kommer!

Jag tänker vänta till dimman lättar

Jag älskar dig. Samtidigt känns detta som det bästa för oss. Jag tror på kärleken och jag tror på oss. På dig och mig. Det kommer bli vi. Jag vet det. Men jag befinner mig i ett tillstånd av dimma. En tjock, vit dimma som jag inte kan se igenom. Jag kan inte se dig. Jag är förvirrad. Men jag tror på oss. Och jag tänker vänta till dimman lättar. För då kan jag äntligen se dig igen.


Pannkaks-Abend

Idag har jag, Sebastian, Hjalmar, Sara och Maria käkat pannkakor i mitt lilla kök. Det blev mycket bra, pannkakor är ju så otroligt gott...

Imorgon är det Tysklands nationaldag, vilket innebär att allt i stan kommer att vara stängt. Alla tyska elever är lediga, men vi ska gå i skolan som vanligt. På kvällen blir det en egen lite Oktoberfest (oktoberfesten i München är ju i full gång) i mitt kök. Av dagen att döma har vi även ett passande tema - Deutsche Vorurteile, vilket på svenska betyder tyska fördomar. Vi ska klä ut oss i det som är typiskt tyskt. Jag ska ha kringlor i håret, blommig blus och en kjol med hängslen. Givetvis ska det bara drickas öl på Oktoberfesten ;-).



Ännu en bild från showen i Lördags. Många bilder nu :-)

Ännu mer bilder från Showen/förberedelserna :-)

Jaaa! Fick tips från Amelie på ännu en sida där bilderna från modevisningen kommit upp. Visar fler bilder i ett senare inlägg! Här kommer några bilder från förberedelserna innan showen:

 

 

 

Maybe I just wanna stay and take it easy

Tisdag eller onsdag? Det är ju för sören onsdag idag. Dagarna går så himla snabbt, man hänger inte med.

Idag har jag lite att göra i pluggväg. Fick en kalldusch då jag insåg att jag inte alls kunde tyska grammatiken så bra som jag trodde. Men vem kan egentligen den tyska grammatiken?

Imorgon blir det pannkakskväll i mitt kök med några klassisar. Jag är ensam här i min studentlägenhet eftersom tyskorna inte börjat sin termin än och eftersom min amerikanska room-mate är i Berlin denna vecka. Blir kanske därför Oktoberfest i mitt kök på lördag ;-).



I fredags på Schlappen

RSS 2.0